Контракти.ua

6728  —  18.10.22
В Україні різко зіпсується погода: налетять дощі і вдарять морози
В Україні різко зіпсується погода: налетять дощі і вдарять морози

Зміна погоди очікується з середи, 19 жовтня.

В Україні очікується різка зміна погоди. У понеділок і вівторок ще буде тепло і сухо, а з середи, 19 жовтня, почнуться дощі й помітно похолодає. Місцями ночами будуть морози.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Початок тижня в Україні буде сухим, теплим і сонячним. На заході країни потеплішає до +18°...+21°, на решті території буде трохи свіже, +13°...+18°.

У вівторок, 18 жовтня, в Україні стане ще тепліше. По всій країні стовпчики термометрів покажуть +16°...+20°.

З середи, 19 жовтня, погода в Україні різко зміниться. По всій країні похолоднішає. Місцями температура опуститься до +13°...+15° й налетять дощі. Опади очікуються скрізь, крім півдня і південного сходу.

У четвер, 20 жовтня, дощі змістяться на Лівобережжі. Місцями опади будуть сильними. Температура продовжить знижуватися. На заході та півночі вдень буде лише до +8°...+10°, а вночі +1°...+4°. На решті території буде трохи тепліше - до +10°...+13 ° вдень і +5°...+7° вночі.

Перед вихідними в Україні стане ще холодніше. Вночі на заході України очікуються морози до -2°. Протягом дня найхолодніше буде на сході та півночі України - лише +5°...+9°. Дощі практично покинуть територію країни і пройдуть тільки в Донецькій і Луганській областях.

На вихідних температура в Україні трохи підвищиться. Наприкінці тижня на Лівобережжі буде +8°...+13°, а на півдні і заході стовпчики термометрів покажуть +15°...+17°. Однак знову повернуться дощі, які в неділю накриють більшість областей, крім південно-східних і деяких західних.

В Україну йде похолодання - що кажуть синоптики

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що в Україні 17-18 жовтня стане ще тепліше, повітря прогріється до +22 градусів. А ось з 19 числа очікується різке похолодання.

За словами синоптика, в середу-четвер пройдуть дощі, в Карпатах 20 жовтня ймовірний сніг, холодні атмосферні фронти із заходу Європи принесуть істотне зниження температури.

Статьи по теме
Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень
Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень

В регіонах стане трохи прохолодніше.
вчера, 09:16 — 232

Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться
Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться

До України прийде легке похолодання.
вчера, 07:42 — 199