Контракти.ua

232  —  17.10.22
ConcordBank продовжує викривати шахраїв, які нібито «допомагають» ЗСУ
ConcordBank продовжує викривати шахраїв, які нібито «допомагають» ЗСУ

Підтримка ЗСУ – це те, що має стати метою будь-якого бізнесу та будь-якого українця. З моменту повномасштабного вторгнення ми всі зрозуміли, що об’єднавшись, навіть невеликими сумами можна зібрати гроші на все, що допомагає пришвидшувати нашу перемогу. Втім, все більше шахраїв вдають із себе надійних волонтерів та створюють фальшиві благодійні організації лише з однією метою – швидко збагатитись.

Конкорд Банк регулярно проводить фінансовий моніторинг, намагаючись контролювати та відстежувати усі фінансові операції, які проводять клієнти. Після однієї з таких перевірок, вдалось виявити шахрайську схему: чоловік 2000-го року народження, який проживає в місті Кам'янське Дніпропетровської області намагався привласнити кошти людей, маскуючи крадіжку «зборами на допомогу ЗСУ».

За словами псевдоактивіста, кошти він збирав за сприяння Дніпровської ОВА. В результаті проведеного розслідування було викрито шахрайську схему та відразу заблоковано рахунок зловмисника. Сума коштів на ньому перевищувала 30000 грн, чоловік встиг обманути лише одну компанію, проте в планах у нього було продовжувати фейкові збори. Гроші було заблоковано банком до з'ясування обставин та винесення вироку.

ConcordBank співпрацює з Дніпровської Обласною воєнною адміністрацією, допомагаючи виявляти шахрайські схеми та зупиняти зловмисників на ранньому етапі. Працівники банку своєчасно реагують на підозрілу фінансову активність клієнтів та проводять внутрішнє розслідування, дані якого потім передають поліції.

Що ж сталося з псевдоактивістом? Кошти на його рахунку було заблоковано (а це нагадаємо – 30 тисяч грн). Надалі вони були конфісковані та надіслані до благодійного фонду, який займається підтримкою ЗСУ.

Конкорд банк також активно долучається до допомоги українській армії: понад 50% свого прибутку направляє на допомогу армії. Загалом за півроку після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну фінансова організація спрямувала на допомогу ЗСУ понад 62 мільйони гривень: як на рахунки благодійних фондів, так і на спеціальний рахунок Національного банку України. Крім того, ConcordBank  із перших днів війни надав своїм клієнтам зручну можливість донатити для ЗСУ у кілька кліків у своєму мобільному додатку.

Як ЗМІ стають інструментом шахраїв?

Засоби масової інформації також можуть стати інструментом поширення пліток та компрометуючої інформації. Вже траплялись ситуації, коли відомі інтернет-ресурси чи телеканали викладали неперевірену інформацію щодо зборів коштів на підтримку ЗСУ.

Далі - більше. У пошуках сенсації, ЗМІ можуть поширювати фейки про волонтерські та благодійні організації, які працюють прозоро.

Зауважте, піддається сумнівам діяльність благодійних організацій, які офіційно зареєстровані, мають на руках запити від конкретних бригад ЗСУ, в яких зазначається, яку допомогу ЗСУ надаватиме волонтер.

Заради хайпу деякі ЗМІ чи інтернет-ресурси, не перевіряючи достовірність отриманої інформації, завдають шкоди репутації волонтерів загалом.

На жаль, це також може стати причиною втрати довіри українців до волонтерів та благодійних фондіві, та, як наслідок, скорочення кількості надходжень. Тож не варто сприяти ворогу, шукаючи зрадників там, де їх немає.

Донатити варто для відомих фондів та волонтерських організацій, які мають офіційні сторінки у соцмережах, та сайти, публікують звіти про свою роботу.

Якщо фонд чи волонтер - новостворений, важливо ретельно перевіряти всю інформацію у ЗМІ та соцмережах про нього перш, ніш поширювати реквізити.

ConcordBank як відповідальна фінансова установа продовжуватиме контролювати операції за рахунками клієнтів та викривати шахрайські схеми, аби вся допомога ЗСУ була спрямована на нагальні потреби нашої армії.

Статьи по теме
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини

5 вересня 2024 року ГС “Асоціація деревообробних підприємств України” організувала та провела для деревообробників країни вже другу онлайн-зустріч у форматі дискусійної панелі, присвячену моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини. Спікерами виступили представники ліцензованих товарних бірж, які займаються організацією та проведенням торгів необробленою деревиною, а також моніторингом виконання біржових угод, біржових договорів.
06.09 — 498

На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини
На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини

Завдяки організованій торгівлі необробленою деревиною на товарних біржах, лісові ресурси служать потужним стимулом для розвитку української економіки.
27.08 — 836

Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций
Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций

Один из крупнейших украинских холдингов, группа ТАС, активно проводит масштабную программу по обновлению своих производственных мощностей, инвестируя значительные средства в современное оборудование и передовые технологии.
23.08 — 381