Контракти.ua

9184  —  14.10.22
Жовтень порадує погодою: синоптик назвав дату, коли в Україні потеплішає до +23
Жовтень порадує погодою: синоптик назвав дату, коли в Україні потеплішає до +23

Видадуться теплі та ясні дні, хоч їх буде й небагато

Убільшість областей України прийшло "бабине літо", і, судячи з прогнозів, воно ще затримається. У найближчі 10 днів очікуються невеликі стрибки температури від мінуса вночі до плюсу вдень, але кілька днів потішать теплом навіть вище за +20 градусів. Потепління охопить усі регіони країни, а от значних опадів не очікується. Пише telegraf.com.ua.

Прогноз погоди для України озвучив у коментарі "Телеграфу" кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, стрибок температури у бік "+" настане з 17 жовтня, але триватиме лише кілька днів.

Так, до кінця цього тижня погода очікується стійкою, без опадів, зі слабким вітром та малохмарним небом. Температура повітря зазнаватиме значних коливань протягом доби. У нічний час стовпчики термометрів коливатимуться в межах від -2 до +3 градусів, у західних та південних областях трохи вище – 3-8 градусів з позначкою "плюс". Вдень спостерігатимуться комфортні 13-18 градусів тепла. Кібальчич додає, що такі температурні показники відповідають нормі.

Крім того, в нічний та ранковий час можна спостерігати тумани, особливо в знижених ділянках місцевості, вздовж русел річок, по берегах озер і водосховищ, які зі сходом сонця швидко розсіюватимуться.