Контракти.ua

724  —  04.10.22
Тепло у жовтні ще буде, але не у всіх регіонах
Тепло у жовтні ще буде, але не у всіх регіонах

Найменше з погодою пощастить західним областям

На другий місяць осені українці будували багато планів, адже синоптики прогнозували потепління та прихід "бабиного літа". Але жовтень наступив, а тепла погода повернулася далеко не у всі регіони. У багатьох областях поточний місяць почався з дощів та сильних поривів вітру.

"Телеграф", опираючись на дані погодного сайту meteoprog.ua, розбирався, чи прийде в Україну потепління та коли це відбудеться.

У Києві дощі відступлять у середу, 5 жовтня. А з 6 жовтня у столиці почне теплішати — температура повітря прогріється до +18 тепла вдень і триматиметься на такому рівні близько тижня. З 11 числа стовпчики термометрів покажуть вже +22 вище нуля — такі погодні умови також потримаються кілька днів.

В Одесі і на початку жовтня було тепло, однак синоптики кажуть, що з 6 жовтня стане ще тепліше — температура повітря підвищиться до +22 градусів тепла і радуватиме південний регіон такими показниками понад тиждень.

У Харкові суттєво потеплішає з 7 жовтня, коли стовпчики термометрів покажуть +18. Наступна хвиля тепла прийде у місто 11 жовтня — тоді повітря прогріється до +22 градусів.

У Дніпрі найтеплішим періодом наступних двох тижнів стане 11-16 жовтня — у денний час прогнозується +24 +25 градусів тепла, без опадів.

У Львові наступні два тижні будуть не такими теплими, як того хотілося б. Найбільша температура, яку прогнозують у денний час, — це +18 тепла. Їх очікують з 6 по 9 жовтня, а тоді знову температура повітря піде на спад.

Статьи по теме
Україну накриють «брудні дощі» через пил із Сахари
Україну накриють «брудні дощі» через пил із Сахари

Пил із Сахари, який напередодні накрив Грецію, у середу, 24 квітня, дістався території України.
24.04 — 168