Контракти.ua

1302  —  27.09.22
В Україну йде велике потепління: температура буде майже літня
В Україну йде велике потепління: температура буде майже літня

Найтепліше найближчого тижня буде на півдні та сході України.

На рубежі вересня й жовтня в Україні очікується істотне потепління. Місцями температура буде практично літня, +25° та навіть вище. Однак разом з потеплінням прийдуть і дощі. Опади протягом найближчого тижня торкнуться всіх регіонів України. Місцями дощі будуть сильними та з грозами.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з похмурої і в міру теплої осінньої погоди. На заході та півночі буде найпрохолодніше, +13°...+17°. На решті території повітря прогріється до більш комфортних показників, +18°...+23°.

У вівторок, 27 вересня, дощі накриють більшість областей України. Сухо буде лише місцями на заході та сході країни. Температура залишиться практично без змін, проте на півдні потеплішає до +19°...+24°.

У середу, 28 вересня, опади посиляться і накриють вже всю Україну. Місцями на півночі та в Криму вірогідні грози.

Найпрохолодніше буде в північних областях - до +16°, на заході повітря прогріється до +18°, на сході - до +17°...+21°. Жителів центральних областей чекає температура від +15° до +21°, а на півдні України очікується найтепліша погода, +19°...+23°.

У четвер, 29 вересня, погода в Україні стабілізується. Опади практично покинуть територію нашої країни, а температура в більшості областей підніметься на градус-два.

Вересень в Україні завершиться досить теплою літньою погодою і локальними дощами. 30 вересня на заході та півночі України потеплішає до +18°...+22°. У центральних областях буде +20°...+24°, на сході - до +22°, а на півдні температура підніметься до майже літніх показників в +23°...+26°.

Жовтень-2022 в Україні почнеться з теплої погоди. Дощі 1 жовтня очікуються лише на заході і місцями на півночі країни. На решті території переважатиме суха хмарна погода з проясненнями.

На півночі і заході температура залишиться практично без змін, +17°...+22°. На сході потеплішає до +22°...+24°. У центральних областях повітря прогріється до +21°...+25°, а жителів півдня порадує тепло до +26°.

Завершиться тиждень дощами і невеликим зниженням температури. Так, на півночі похолодає до +14°...+17°, на заході України буде +15°...+20°. У центрі Укаїни стовпчики термометрів покажуть +18°...+22°. На сході очікується +21°...+23°, а на півдні буде від +23° до +25°.

В Україну йде бабине літо

Як повідомляв Погода УНІАН, в Україні в найближчий тиждень очікується тепла і дощова погода. Настає довгоочікуване бабине літо.

Так, за словами синоптика Ігоря Кибальчича, в останні дні вересня і на початку жовтня синоптична ситуація зазнає деяких змін над Центральною і Східною Європою. У бік України почне надходити тепле і вологе повітря з території Балканського півострова і Туреччини. Температура повітря істотно підвищиться в більшості областей нашої країни, місцями навіть до літніх показників.

Статьи по теме
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату

Наслідки глобального потепління вже відчутні і в Україні.
24.04 — 356

Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури
Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури

23 квітня, на українців чекає хмарна погода, а подекуди навіть підморозить.
23.04 — 248

Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується
Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується

Синоптики попередили про погіршення погодних умов.
22.04 — 194