Контракти.ua

692  —  20.09.22
Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи “Hавчай українською»
Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи “Hавчай українською»

Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи “Hавчай українською» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс переходу на українську мову.

«Серед наших учасників є українці з усього світу. Науковиця та вчителька з Чехії, що виїхала до війни, вона перекладає переселенцям російською, зараз вирішила для себе перейти на українську, почувається незручно, коли говорить мовою ворога, від якого тікають з України.”

зауважує Наталя Федечко, керівниця проєкту “Єдині” та Ініціативи «Навчай українською».

“Століттями українська мова зазнавала утисків та заборон, в той час як російську примусово насаджувати, змішували змінювати прізвища, переписували історію. Сьогодні ми маємо виключну можливість побудувати власну ідентичність і ми єдині у нашому виборі незалежності та незламності. Цінним є те, що українці самі обирають мову з довгою історією, яку, на жаль, знищили. Ми маємо унікальний шанс стати ще сильнішими у нашій боротьбі за правду, і проєкт “Єдині” в цьому процесі ефективний каталізатор росту громади”, - вважає Ірина Озимок - керівниця програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund, засновниця Міжнародного саміту мерів.

Кожен учасник курсу отримує безкоштовно:

  • щоденні завдання та навчальні матеріали;
  • поради та техніки від психологів;
  • вебінари з лідерами думок та онлайн лекції;
  • розмовні клуби (онлайн чи офлайн).

 

А також на новому, вже шостому курсі на кожного чекають:

  • аудіоматеріали для кращого засвоєння знань;
  • подарунки для найактивніших учасників спільноти;
  • friendly-чати для спілкування українською у колі однодумців;
  • бонусний блок «Українська для батьків та дітей»:  ігри, мультики, фільми, застосунки;
  • техніка легкого запам’ятовування нових слів;
  • пояснення, звідки береться суржик та як його позбутися;
  • доступ до чату підтримки, де модератори з 9:00 до 21:00 допомагатимуть тим, хто має питання за програмою курсу, та за потреби виправлятимуть мовні хиби.

 

Упродовж шостого курсу багато спілкуватимемося про мотивацію заговорити українською, про те, коли і як починалась історія української мови, про культурні відмінності українців, укорінені в народній творчості, звичаях, традиціях.

Старт нового курсу 3 жовтня!
Долучитися може кожен з будь-якої точки світу.
Участь — абсолютно безкоштовна!


Форма реєстрації:

https://yedyni.org/

 

Довідка:

За півроку роботи проєкт «Єдині» має переможну статистику:

Близько 30 000 учасників за 5 курсів. До п’ятого курсу долучились 10 586 учасників.

Разом з «Єдині» — 25  міст та територіальних громад, серед них Київ, Вінниця, Чернівці, Одеса, Львів, Хмельницький, Кременчук, Могилів-Подільський, Чернігів, Умань та Запоріжжя.

Над проєктом працюють 350 волонтерів та 100 викладачів.

90 розмовних клубів охопили вже 1500 людей.

Мета проєкту «Єдині» — допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року!

Організатори: Ініціатива «Навчай українською» — представники різних громадських організацій, які об’єдналися задля популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту української мови та Міністерства молоді та спорту України.

Партнери проєкту:

Western NIS Enterprise Fund 

«Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій, який має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу.

Vodafone Ukraine, Українсько-польський центр освіти “UniverPL”, Young Business club - бізнес-клуб для молодих підприємців, Центр підтримки «Я — Маріуполь», ВГО Українська бібліотечна асоціація, Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, Call center Adelina, ДУ «Центр Пробації».

Амбасадори проєкту: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька, Павло Вишебаба, Ірена Карпа, Світлана Ройз, Євген Клопотенко, Юлія Янчар, Анна Трінчер, Аліна Шаманська, Ліда Лі, Наталка Карпа, Маша Себова, Аня Оліцька.

https://yedyni.org/

https://www.facebook.com/teach.in.ukrainian

https://www.facebook.com/yedyni/

https://www.instagram.com/teach.in.ukrainian

Колцентр проєкту «Єдині»:  +38 050 927 05 44

Контактна особа: Ірина Скосар +38 050 480 45 46