Контракти.ua

944  —  18.09.22
ЗСУ будуть звільняти Крим за "харківським сценарієм": прогноз експерта
ЗСУ будуть звільняти Крим за

На півострові нема кому воювати проти Збройних сил України, вважає Павло Лисянський.

Збройні сили України можуть звільнити окупований Крим за сценарієм Харківської області - швидко і без особливого військового спротиву.

Про це розповів правозахисник, директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський на Youtube-каналі ТСН.

На запитання, чи здасть Росія Крим, якщо ЗСУ дійдуть до півострова, Лисянський відповів:

"Може бути таке, що дійдуть, у Путіна не залишиться ніяких шансів, але він спробує дати відсіч українським Збройним силам. Там, правда, не буде кому воювати. Щось буде на кшталт фейкового "ополчення", і це буде розбито. Відповідно, 1-2 показові бої, і фактично ворог буде ретируватися, як зараз у Харківській області".

Експерт нагадав, що сьогодні Крим обстрілюється з території України, ЗСУ знищують там військові склади, техніку, люди починають панікувати.

"Вже запущені процеси, на Путіна відкрили рот ті, хто пів року тому навіть не мріяли, що він їх буде дуже часто запрошувати до кабінету... До чого це все веде? Російські збройні сили, окупаційна армія в Криму буде на це дивитися і скаже - а навіщо нам воювати за таку еліту, за таких головнокомандувачів? А хто керує країною - Кадиров чи Путін? І спротив не буде кому чинити", - пояснив він.

Лисянський зазначив, що "верховний головнокомандувач Володимир Зеленський не хоче знищувати Крим військовим шляхом".

"Це підтверджується навіть авіаударами по Криму - виключно по військових об'єктах, жодного будинку в Криму знищено не було. Тому я вважаю, що по Криму буде якась комбінація. Звичайно, вони підійдуть, запропонують - передавайте нам контроль або просто виїжджайте по Кримському мосту востанне, і підривається міст. А якщо такого не буде, то, звичайно, буде військовий шлях", - сказав він.

Водночас експерт не виключив, що ЗСУ "вдасться провести вдалий контрнаступ і буде щось на кшталт Харкова - ніхто ні з ким розмовляти не буде".

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ЗСУ збираються проводити деокупацію півдня України, зокрема Херсонської області і Криму.

"Херсон буде звільнено. Так само буде звільнена й Арабатська стрілка, й ми зайдемо до Криму. Як казав Лукашенко, покажемо 4 напрямки звільнення Криму", – пообіцяв Подоляк.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1639

Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist
Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist

Президент України Володимир Зеленський вважає російського диктатора Володимира Путіна "твариною" і не бачить передумов для мирних переговорів. На його думку, битва за Крим стане центральною у нинішній війні, а альтернативи посиленню мобілізації насправді немає.
03.01 — 533

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2300