Контракти.ua

546  —  26.08.22
Як працюватимуть школи в Києві з 1 вересня
Як працюватимуть школи в Києві з 1 вересня

У Києві для очного навчання відкриються з 1 вересня тільки ті школи, які обладнані укриттями або поруч з ними в крокової доступності є приміщення для укриття. Тільки 22 школи в столиці працюватимуть в режимі онлайн.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

За словами мера, вже всі освітні установи Києва пройшли перевірку на предмет укриттів. Відомо, що 22 школи не зможуть розпочати очне навчання з 1 вересня.

"Нагадаємо, ми затвердили рішення, що в очному режимі школярі навчатимуться тільки в тих освітніх установах, де є обладнані укриття або укриття - в крокової доступності. Ми завершуємо перевірку шкіл на предмет їх готовності. Оскільки безпека наших дітей в умовах війни - найголовніше. 22 з 421 муніципальної школи будуть працювати виключно онлайн, бо в крокової доступності від них немає укриттів", - розповів Віталій Кличко.

Також він зазначив, що в онлайн-режимі почне роботу ще одна школа - в Подільському районі. Цей навчальний заклад найбільше постраждав під час російських обстрілів. У цій школі ще роблять ремонт.

"Решта - 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання - як в очному, так і онлайн. Всі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні - це 132 тисячі школярів", - додав мер.

Статьи по теме
Тривожна кнопка,
Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Україн

Міністерство освіти і науки України опублікувало оновлені рекомендації щодо організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти на 2024/2025 навчальний рік. Цей документ надає важливі настанови для забезпечення безпеки та якості освіти в умовах воєнного стану.
01.09 — 228

Росії потрібне
Росії потрібне "замороження" війни в Україні для підготовки до нового наступу, — ISW

Росія готова скористатися будь-яким припиненням бойових дій і "замороження" війни, щоб підготуватися до ймовірного майбутнього наступу на території України.
25.05 — 291

Що думають українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії про війну: опитування КМІС
Що думають українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії про війну: опитування КМІС

Більшість українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії (80%) вірять, що Україна переможе у війні з Росією.
13.05 — 326