Контракти.ua

1673  —  24.08.22
Сирники, які завжди вдаються: швидкий рецепт від шефкухаря Євгена Клопотенка
Сирники, які завжди вдаються: швидкий рецепт від шефкухаря Євгена Клопотенка

Сирники – одна з найпопулярніших страв на сніданок. Шефкухар Євген Клопотенко поділився з читачами свого сайту дуже простим рецептом сирників, які завжди виходять.

Євген пише, що виявляється, приготування смачних сирників справа не така вже й проста і у багатьох викликає складності. Пише ТСН. 

"Я вирішив виправити такий стан речей і хочу поділитися з вами простим рецептом класичних сирників, за яким вони завжди виходять", - каже Клопотенко.

Для приготування сирників вам знадобиться:

400 г сиру (9% жирності)

1 яйце

3 ст. л. борошна (і додатково для паніровки)

3 ст. л. цукру

3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження

1 щіпка солі

10 г ванільного цукру

Приготування

Сир висипати в невелику скляну або пластикову миску, розмішати, додати щіпку солі, одне яйце, цукор та ванільний цукор. Сир можна використовувати будь-який, який вам більше подобається. Змішайте інгредієнти до отримання однорідної маси. Потім додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними. Далі змочіть руки невеликою кількістю олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Плюсніть кульки руками, щоб вийшли красиві невеликі сирники. Запаніруйте їх у борошні та обсмажте на соняшниковій олії на середньому вогні. Сковорідка для сирників має добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні, так у вас вийде ідеальне прожарювання. Стежте, щоб сирники не пригоріли.

Шефкухар ділиться секретом, що для того, щоб отримати красиву золотисту скоринку, потрібно обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку. Але у вас може піти трохи більше чи менше часу.

Статьи по теме
Сирники з гарбузом: рецепт смачного сніданку
Сирники з гарбузом: рецепт смачного сніданку

Приготуйте осінній варіант сирників, до складу яких входить гарбуз. Він надасть їм гарного золотавого кольору і приємного смаку.
24.09 — 303

Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливами
Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливами

Ґомбовці, десерт української кухні, більше розповсюджені на Закарпатті. Там їх зазвичай готують з домашнього сиру - хоча загалом можуть і з тіста - а для начинки використовують фрукти та ягоди.
03.09 — 280

Як приготувати пишні та ніжні сирники: секретний інгредієнт, який радять додавати кулінари
Як приготувати пишні та ніжні сирники: секретний інгредієнт, який радять додавати кулінари

Сирники — доволі популярна страва на сніданок. А завдяки лише одному секретному інгредієнту вони завжди будуть виходити у вас надзвичайно ніжними та пишними.
22.08 — 9920