Контракти.ua

1848  —  23.08.22
Смак дитинства: як зварити кукурудзу
Смак дитинства: як зварити кукурудзу

Напевно, кожен з нас любив ласувати в дитинстві кукурудзою. Якщо ви також засумували за улюбленою стравою, варто спробувати її приготувати.

Як правильно варити кукурудзу - пише ТСН.ua.

Якщо ви не знаєте, як варити кукурудзу, потрібно запам'ятати всього лише кілька рекомендацій. Страва вийде дійсно смачною та дуже корисною.

Як правильно варити кукурудзу, щоб було, як у дитинстві

Процес приготування дуже простий:

  1. Кукурудзу промивають під проточною водою, очищають від волокон та зайвих листочків.
  2. Замочують кукурудзу у холодній воді на 1-2 години - це пришвидшить процес варіння.
  3. Краще розрізати кожен качан на 2 частини (це робиться для того, щоб він вмістився у каструлю).
  4. Кладуть кукурудзу до киплячої води та зменшують вогонь. Молоду кукурудзу потрібно варити близько пів години, а зрілу - не менше 2 годин.
  5. Наприкінці додають дрібку солі у киплячу воду та проварюють ще кілька хвилин.
  6. Воду зливають, а каструлю з кукурудзою обгортають рушником і залишають так на 5-7 хвилин. Так страва стане ще ніжнішою.

Перед подаванням на стіл кукурудзу змащують вершковим маслом. За бажанням можна додати трішки солі.

Деякі гурмани додатково посипають відварені качани тертим пармезаном та відправляють на кілька хвилин до духової шафи, щоб сир трішки запікся.