Ми зібрали добірку рецептів святкових страв, котрі ідеально пасують до Маковія.
Медовий Спас чи Маковій у 2022 році святкують 14 серпня. Це свято відкриває сезон серпневих Спасів, після якого буде ще Яблучний і Горіховий. Традиційно на це свято їдять освячений мед і страви з медом; не менш популярним є і мак, котрий, за повір'ями, у цей день зміцнює здоров’я тих, хто його їсть. Тож, відповідно, головними стравами цього свята є різні десерти з маком чи медом у головній ролі. Пише НВ.
Якщо ви хочете влаштувати справжнє свято, приготуйте медовик. Цей торт є улюбленим десертом багатьох людей, а Медовий спас — ідеальний привід побалувати себе. Рецепт Медовика є майже у кожного кулінара, тож ми наведемо кілька.
Перший рецепт — найбільш базовий варіант, котрим поділилася кондитерка Ліза Глінська.
Інгредієнти для коржів:
Для крему:
Як приготувати торт, читайте за посиланням.
Євген Клопотенко додав до торта трохи пікантності за рахунок смородини.
Інгредієнти для коржів:
Для крему:
Повний рецепт читайте за посиланням.
Ліза Глінська також має рецепт ягідного медовика, але вона готує його з малиною.
Ще одна характерна страва як для української кухні загалом, так і для Маковія зокрема — рулети з маком. Це здобне тісто з маковою начинкою мало кого лишає байдужим.
Інгредієнти:
Повний рецепт читайте за посиланням.
Також ви можете приготувати рулет Маківник за перевіреним рецептом шеф-кухарів із кулінарного видання Chef’s Pencil.
Інгредієнти для тіста:
Для макової начинки:
Інструкції з приготування Маківника шукайте за посиланням.
Маковійчики — найпростіший десерт Медового спасу, адже це фактично базове печиво із додаванням маку. Готується воно дуже швидко й просто, тож навіть якщо ви не звикли готувати складні страви, ця вам вдасться.
Інгредієнти:
Повний рецепт шукайте за посиланням.
Другий вид печива — шулики.
Ця традиційна страва складається з поламаного пісного коржа і маково-медової заправки.
Інгредієнти:
Як приготувати макові шулики, читайте за посиланням.
Кіфлики — страва, котра не є специфічною для Медового спасу, але має макову начинку і є питомо українською. Тож ми не можемо не порадити ще й цей рецепт від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для тіста:
Для начинки:
Повний рецепт кіфликів читайте за посиланням.