Контракти.ua

712  —  09.08.22
Українців чекає спекотний тиждень: шалена спека накриє майже всю країну
Українців чекає спекотний тиждень: шалена спека накриє майже всю країну

Максимально висока температура очікується на півдні та сході України.

Найближчими днями в Україні очікується дуже спекотна погода. У першій половині тижня сильна спека в +34°...+37° накриє південні, східні та частину центральних областей. При цьому на заході і півночі країни очікується комфортна температура близько +20°...+25°. З середини тижня температурні контрасти згладяться: спека на півдні та сході трохи ослабне, а на заході й півночі стовпчики термометрів піднімуться.

Періодично протягом найближчих семи днів в Україні йтимуть дощі та грози.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні розпочнеться з температурних контрастів. На заході та півночі країни очікується комофортна температура +22°...+25°. Одночасно з цим у південних, східних та більшості центральних областей (крім Вінницької) буде спека від +30° до +37°.

У вівторок, 9 серпня, погода в Україні буде практично такою ж, проте на заході та півночі країни стане ще свіжіше, +20°...+24°.

У середу, 10 серпня, по всій країні очікується невелика хмарність. На заході та місцями в центрі пройдуть дощі та грози. Жителів західних і більшості північних областей чекає літня прохолодна погода, +19°...+24°. У деяких центральних областях температура знизиться до +22°...+29°. На півдні та сході як і раніше буде дуже спекотно, +32°...+35°.

У четвер, 11 серпня, температурні контрасти почнуть згладжуватися за рахунок підвищення температури в західних і північних областях до +24°...+27°. У центрі та на північному сході України очікуються грози. На півдні та сході все ще буде спека до +35°.

Перед вихідними, 12 серпня, різниця температур стане ще меншою. Так, на Заході повітря прогріється до +25°...+27°, у північних та центральних областях очікується до +30°, а на півдні та сході буде +28°...+33°.

На вихідних у західних областях України знову очікується невелике зниження температури до + 22°...+25° і дощі. До кінця тижня опади поширяться також на центральні та південні області, проте на спеку вони практично ніяк не вплинуть. На півдні, сході та в центрі України буде +29°...+34°.

Статьи по теме
"Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер

У четвер, 18 квітня, в деякі регіони України після майже літнього тепла прийде похолодання. Подекуди можливі навіть заморозки.
вчера, 14:16 — 168