Контракти.ua

2117  —  03.08.22
Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів
Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легілазації одностатевих шлюбів, зокрема, він звернувся до Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути порушене в петиції питання.

Про це йдеться у відповіді Президента України на електронну петицію № 22/144562-еп "Легалізація одностатевих шлюбів", розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, передає Укрінформ.

Президент відзначив, що у сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для усіх громадян.

Проте, як зазначається у відповіді, за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка (стаття 51).

Наголошується, що в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157 Конституції України).

"Водночас уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини. Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати", - йдеться у відповіді.

Петиція № 22/144562-еп "Легалізація одностатевих шлюбів" була розміщенна сайті Президента 3 червня 2022 року Анастасією Совенко. Станом на 3 серпня ії підтримало 28 592 особи з необхідних 25 тисяч.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1639

"Командир вважає мене "хворим": ЛГБТ-військовий звернувся до Міноборони через некоректний діагноз ВЛК

Військовий хоче оскаржити діагноз лікарів – "частково придатний" для служби.
16.11.23 — 695

ЛГБТ-військовий Аарон Джонс: Ми пішли в ЗСУ захищати країну, а не дивитися, хто з ким спить
ЛГБТ-військовий Аарон Джонс: Ми пішли в ЗСУ захищати країну, а не дивитися, хто з ким спить

Коли розпочалася повномасштабна війна з Росією, на захист України стали ледь не всі її громадяни незалежно від віку, статі, політичних вподобань і сексуальної орієнтації. Про те, що в ЗСУ є представники ЛГБТ-спільноти, відомо давно.
18.06.23 — 522