Закриваємо баклажани в аджиці на зиму: секрети від народної кулінарки
Сезон баклажанів у розпалі, тому запасаємося рецептами смачненького на зиму. Гостренькі овочі в аджиці точно вас порадують в холодну пору року.
Рецептом поділилася відома українська кулінарка-блогерка Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.
"Баклажани по цьому рецепту виходять дуже смачні, не розварені, але м'якенькі і соковиті. Аджика з перцю дуже пахуча, а гостроту в цьому рецепті можна "регулювати" на свій смак", - розповідає Лілія.
Інгредієнти на 10 банок по 0,5 л:
Баклажани - 4 кг
Перець чилі - 2-4 шт. (за смаком)
Часник - 200 г
Олія - 0,5 склянки
Оцет - 0,5 склянки
Сіль - 2-3 ст. л.
Цукор - 1 склянка
Покрокове приготування
Перець і часник почистіть. Баклажани поріжте крупно - на 8 частин.
Змеліть болгарський перець, чилі та часник в блендері, щоб утворилася паста.
Перекладіть масу в каструлю, додайте олію, оцет, цукор, сіль.
Проваріть баклажани в кип'ятку протягом п'яти хвилин.
Перекладіть шматочки баклажанів в банки, залийте аджикою.
Прикрийте кришкою й простерилізуйте банки протягом 20 хвилин.