Рататуй - традиційна овочева страва прованської кухні, яка знайшла хвилю популярності після однойменного мультфільму. Поєднання кабачків, баклажанів і помідорів, запечених в духовці - це смачно, корисно і просто!
Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Для соусу:
Наріжте тонкими кружечками баклажани, посоліть, залиште на 30 хвилин, щоб пішла гіркота.
Також тонкими кружечками наріжте кабачки і помідори.
Для соусу дрібно покришіть цибулю, болгарський перець, помідори. Подрібніть часник і базилік.
Обсмажте на добре розігрітій сковороді цибулю, потім додайте болгарський перець, обсмажте кілька хвилин і додайте помідори. Дайте потомитися хвилин п'ять. І тепер додайте часник, базилік і кілька гілочок чебрецю.
Соус викладіть на дно посуду, в якій будете випікати рататуй.
Зверху викладіть кружечки овочів, чергуючи баклажан, кабачок і помідор.
Випікайте при температурі 180 градусів протягом 40-60 хвилин.