Контракти.ua

2817  —  28.06
Освіжаючий український квас за старовинним рецептом: спосіб приготування
Освіжаючий український квас за старовинним рецептом: спосіб приготування

Освіжаючий та дуже смачний традиційний український квас неодмінно стане одним з ваших найкращих витворів. Лише натуральні компоненти та короткий час приготування роблять його ще більш привабливим.

Як приготувати традиційний український квас в себе вдома, розповідають на своєму YouTube-каналі "Наші бесаги - їжа та рецепти".  Пише rbc.ua. 

Інгредієнти українського квасу

Тож для приготування 5 літрів традиційного домашнього квасу нам знадобиться:

  • 7 літрів води
  • 1,5-2 кілограми сушених яблук
  • 2 столові ложки карамелізованого цукру та 100 мілілітрів гарячої кип'яченої води
  • 250 грамів цукру
  • 25 грамів "живих" дріжджів
  • Спочатку нам треба зробити 5 літрів узвару, для цього ми варимо 1,5-2 кілограми сушених яблук на 6 літрів води. Після закипання узвар вариться на невеликому вогні 20-30 хвилин, так щоб вода ледь кипіла.
  • Після того, як узвар зварився, треба дати йому ще півгодини настоятись під кришкою.
  • Потім відміряємо у каструлю або іншу місткість 4 літри узвару через сито, 5-й літр залишаємо окремо.
  • Далі кладемо 2 столові ложки цукру на пательню, на маленькому вогні доводимо цукор до рідкого стану та періодично помішуємо. Коли цукор стане майже чорного кольору, додаємо 100 мілілітрів гарячої кип'яченої води та перемішуємо.
  • Потім в останній 5-й літр узвару додаємо 250 грамів цукру та добре розмішуємо.
  • Згодом у той самий узвар, куди ми тільки-но додали цукор, додаємо 25 грамів "живих" дріжджів розділених на менші частини. Так само як і з цукром ми маємо добре перемішати дріжджі, стараючись домогтись максимального розведення.

Спосіб приготування традиційного українського квасу

Важлива примітка! Для того, щоб дріжджі виконали свою роль та почали взаємодію з цукром, температура узвару має бути 25-35 градусів, таким чином почнеться виділятися вуглекислий газ і наш узвар стане квасом.

  • Карамелізований цукор ми додаємо до загальної кількості узвару, та добре перемішуємо, після цього вливаємо останній літр, де був цукор та дріжджі, ретельно перемішуємо та залишаємо в теплому місці на 8-10 годин.

Коли квас буде готовий, нам залишиться лише розлити його по пляшках та покласти в холодильник.

Квас виходить дуже смачний, навряд ви пожалкуєте за витраченим часом. Смачного!

Статьи по теме
Червона чи біла? Стало відомо, яка квасоля корисніша
Червона чи біла? Стало відомо, яка квасоля корисніша

Квасоля багата на білок і за харчовою цінністю перевищує деякі види м’яса. Ці плоди також містять вітаміни і мікроелементи, що робить їх практично незамінними для раціону. Проте чи замислювались ви, яка квасоля корисніше - біла чи червона?
17.11 — 613

Квас - чем он полезен и кому может быть вреден
Квас - чем он полезен и кому может быть вреден

Квас отлично утоляет жажду в летний зной, придает бодрости и улучшает пищеварение. Чем еще полезен квас, какой вред он может нанести?  
26.06.19 — 1039

Что пить, чтобы наверняка утолить жажду в жару
Что пить, чтобы наверняка утолить жажду в жару

Жаркая погода не оставляет шанса: постоянно хочется пить, совершенно не хочется есть, теряется жидкость и восполнять ее разными способами – нет никакой фантазии.
31.05.18 — 3545