Контракти.ua

763  —  25.06.22
Українцям на вихідні обіцяють комфортну погоду і майже без дощів
Українцям на вихідні обіцяють комфортну погоду і майже без дощів

Цього вікенду майже на всій території України очікується комфортна температура повітря. Виняток становитимуть лише деякі західні області та Крим.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу та неділю вдень на сході, півдні, півночі та в центрі України термометри покажуть +24…+27°, на заході — +25…+29°. На Закарпатті, в Івано-Франківській та Львівській областях очікується спекотна погода — до +33°. У Криму ж буде прохолодно для цієї пори року — +22…+24°. Уночі практично в усіх регіонах України температура становитиме +13…+16°, в Одеській та Донецькій областях — +18…+19°.

У східних та південних регіонах, Полтавській, Кіровоградській та Черкаській областях в суботу вдень можлива гроза. В неділю дощі також пройдуть у Вінницькій області.

У понеділок, 27 червня, ясна погода з невеликою хмарністю встановиться майже в усіх українських регіонах. Лише в Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у Криму погода на початку тижня буде похмурою та дощовою. Температура повітря вдень становитиме +28…+30°, і лише на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35°. Уночі в більшості регіонів очікується до +15…+17°, у Донецькій, Київській, Одеській та Закарпатській областях — +19…+20°.

“Якщо на Петрів день, 25 червня, небо заслонять білі хмари, садівникам та дачникам варто бути напоготові. Ця народна прикмета обіцяє незабаром великий град, тому радимо тримати під рукою щільну плівку. А ось туманний вечір із росою, навпаки, гарантував хорошу погоду найближчими днями”, - зазначається в повідомленні.

Крім того, у день Акилини, 26 червня, пращури стежили за комахами: якщо бджоли активно літали з самого світанку, а мошва збиралася клубами, то прийдешній тиждень мав потішити ясною і теплою погодою, підсумували в Sinoptik.ua.

Статьи по теме
Сніг не лише в Карпатах: прогноз погоди на завтра
Сніг не лише в Карпатах: прогноз погоди на завтра

Завтра, 19 квітня, в Україні місцями дощитиме. А сніг ймовірний не лише у Карпатах.
вчера, 19:00 — 177

"Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні

Наталка Діденко прогнозує на завтра ще більше похолодання, дощі, сильний поривчастий вітер та сніг у горах.
вчера, 15:36 — 181

"Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер

У четвер, 18 квітня, в деякі регіони України після майже літнього тепла прийде похолодання. Подекуди можливі навіть заморозки.
вчера, 14:16 — 168