Контракти.ua

3184  —  21.06.22
Перейменування академії Чайковського: МКІП вважає, що рішення вченої ради ухвалене з порушеннями
Перейменування академії Чайковського: МКІП вважає, що рішення вченої ради ухвалене з порушеннями

Рішення вченої ради Національної музичної академії імені П.І.Чайковського про недоцільність перейменування не є репрезентативним, оскільки ухвалено з перевищенням повноважень.

Таку офіційну позицію оприлюднили Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти щодо публічної дискусії стосовно найменування Національної музичної академії імені П.І. Чайковського, передає Укрінформ.

«Ухвалення рішення вченою радою про необхідність чи ж навпаки недоцільність перейменування закладу вищої освіти є перевищенням повноважень самої вченої ради як колегіального органу управління та водночас порушенням процедурних норм, визначених законодавством», - ідеться в заяві.

У ній зазначається, що керівництво НМАУ надіслало листа на ім’я Президента, Голови Верховної Ради, Премʼєр-міністра та міністра культури та інформаполітики з проханням зберегти імʼя засновника НМАУ, а саме П.І. Чайковського. Однак до листа не було додано протокольних і належним чином оприлюднених результатів розгляду цього питання ні на засіданнях наглядової чи вченої ради, ні на конференції трудового колективу.

«Таким чином, лист не може вважатись репрезентативним та колективним зверненням закладу освіти», - зазначають у МКІП і Держмистецтв.

У відомствах наголошують, що лише за умови публічного обговорення та за наявності всіх необхідних документів може бути ухвалене рішення щодо перейменування закладу або щодо недоцільності зміни його назви.

Як повідомлялося, навколо перейменування Київської консерваторії розгорнулась публічна дискусія щодо доцільності перейменування закладу. Вчена рада академії звернулася до керівництва країни з проханням залишити назву, аргументуючи це тим, що П.Чайковський за походженням був українцем. Натомість студентство підтримало перейменування, про що свідчать результати голосування, опубліковані на сторінці наукового товариства НМА.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3273

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5263

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2946