Контракти.ua

5403  —  20.06.22
Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’якою: хитрість, що працює на 100%
Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’якою: хитрість, що працює на 100%

Після такої обробки зіпсувати сало майже неможливо.

Закатки на зиму — це не тільки різні фруктові та ягідні компоти або консервовані овочі, типу огірків або помідорів. Зробити заготівлю "на потім" можна і із сала. Тим більше, що це робиться досить легко. А якщо знати ще кілька хитрощів, то страва вийде м’якою, а шкірка легко відкушуватиметься і не буде гумовою.

Зіпсувати сало — практично неможливо, пише telegraf.com.ua. Наприклад, скільки його не соли, пересолити не вийде, тому що воно не вбирає в себе зайве, а бере лише стільки, скільки йому потрібно. Однак часто виходить так, що шкірка від сала виходить твердою або гумовою. Як цього уникнути?

Як засолити сало, щоб шкірка була м’яка

Найкраще для засолювання брати сало з тоненькою шкіркою, яка легко протикається наскрізь сірником і має трохи коричневий колір та запах горілої соломи. А ось продукт, отриманий від старого кнура, або частини тіла, де знаходяться молочні залози тварини, краще для засолювання не брати.

Як солити: налийте трохи, на саме дно, води в сковороду і покладіть сало шкіркою вниз. Після цього поставте сковороду на вогонь. Відзначимо, що води потрібно стільки, щоб вона покривала лише шкірку. Після того як закипить вода, кип’ятіть сало ще 5 хвилин, а потім зніміть його і далі соліть за будь-яким відомим вам рецептом.

Статьи по теме
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Найдавніша козацька закуска - це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва. Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз - ніколи вже не забуде. А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті. А ще така страва - відмінна страва з антивірусними властивостями.
02.03 — 344

Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає
Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає

Досвідчені продавці рекомендують вибирати сало лише за такими ознаками.
10.02 — 326

Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт

Якщо хочеться копченого сала, але коптити зовсім немає бажання, варимо сало в лушпинні цибулі з чорносливом. Воно виходить наче копчене, але водночас не використовуємо жодної хімії, а лише натуральні інгредієнти.
18.10.23 — 1203