Контракти.ua

753  —  07.06.22
ТОП-200 вишів України
ТОП-200 вишів України

Оприлюднено шістнадцятий академічний рейтинг українських закладів вищої освіти «ТОП-200 Україна 2022».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ.

Як зазначається, рейтинг оприлюднили Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

При його складанні експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-2019 і повномасштабного воєнного вторгнення рф.

У десятку вишів-лідерів увійшли: Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Харківський національний університет імені В. Н.Каразіна;Національний університет «Львівська політехніка»; Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; Сумський державний університет; Львівський національний університет імені Івана Франка; Національний університет біоресурсів і природокористування України; Харківський національний університет радіоелектроніки; Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

У МОН зауважили, що рейтинг університетів України базується на таких принципах, як забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності та незалежності ранжування університетів; врахування всебічної діяльності університетів; пріоритетність євроінтеграційних процесів.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації повністю зруйновано 182 заклади освіти.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 314

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 260

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 303