Ніжний, пухкий, просочений кремом торт Медовик можна приготувати навіть без духовки. Рецепт настільки простий, що вам знадобляться базові інгредієнти, сковорода і трохи часу.
Секретами приготування смачного тортика поділилася український кулінар Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.
Для коржів:
Для крему:
У каструлю з товстим дном і високими стінками покладіть масло, додайте цукор, натуральний мед, соду. Підігрійте масу на маленькому вогні, постійно помішуючи. Маса повинна потроху кипіти і пінитись. Варити треба до утворення карамельного відтінку.
Охолодіть до кімнатної температури. Вмісіть в масу яйця по одному за допомогою вінчика. Поетапно (2-3 етапи) вмісіть в тісто в борошно, замішуйте лопаткою.
Наливайте тісто у розігріту сковороду. Якщо є сумніви, що пригорить, змастіть сковороду трохи олією. Шар тіста близько сантиметра. Накрийте кришкою. Переверніть, і з другого боку кришкою не накривайте. Готувати треба на мінімальному вогні. Перевірте на готовність шпажкою.
Має вийти 10 коржів діаметром 20 см, з яких отримаємо два тортики. Два коржі залиште на крихту.
Приготуйте крем. До сметани або вершків додайте цукор, ванільний цукор і збийте до густої пишної маси. До нежирної (магазинної) сметани треба додати загущувач.
Щедро змастіть коржі кремом. За бажанням додайте будь-які ягоди.
Відправте торт на дві години до холодильника. Дістаньте й переверніть для рівномірного просочування.
Змастіть торт збоку, зверху, посипте крихтою і відправте до холодильника на просочування.