Контракти.ua

1084  —  22.05.22
Як приготувати шашлик з курки: 4 дивовижних рецепта
Як приготувати шашлик з курки: 4 дивовижних рецепта

Чи можна маринувати м'ясо на ніч для шашлику і в чому секрет хрусткої курочки на мангалі - пише УНІАН.

Курячий шашлик - гідна альтернатива аналогічній страві зі свинини. По-перше, тому що курка набагато більш дієтична, ніж хрюшка, по-друге, ціна на куряче м'ясо нижча, ніж на будь-яке інше. УНІАН розповість, як маринувати шашлик з курки і правильно його готувати потім.

Шашлик з курячих стегон в соєвому соусі

  • Курячі стегенця - 6 шт.
  • Перець червоний мелений - 1-2 щіпки
  • Соус соєвий - 100 мл
  • Лимон - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Зелень петрушки або кропу - 1 пучок

Курячі стегна вимити, обсушити і залишити, не виймаючи кістки. Ріпчасту цибулю очистити, помити і нарізати кільцями. Зелень промити, перебрати і подрібнити. Приготувати маринад: змішати соєвий соус, зелень і цибулю, потім видавити лимонний сік і додати червоний перець. Перемішати, замаринувати курку на півгодини, потім нанизати на шампур і смажити до готовності. За бажанням можна додатково посипати червоним перцем.

Шашлик з курки в духовці на шпажках

  • Куряче філе - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Майонез - 100-150 мл
  • Спеції для курки - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5-1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Лимон - 0,5-1 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Куряче філе промити і нарізати кубиками діаметром 4-5 см, лимон нарізати кружечками. Лук очистити, нарізати кільцями, додати спеції, посолити, поперчити, влити майонез і все ретельно перемішати разом з м'ясом. Затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години.

Деко застелити фольгою, змастити олією, зверху викласти цибулю і лимон. Курку нанизати на шпажки і розмістити зверху на "подушці". Закрити м'ясо фольгою і запікати в духовці 10 хвилин при 180°C. Потім зняти фольгу і "підрум'янити" шашлик ще 10 хвилин.

Шашлик з курки в майонезі

  • Курячі стегенця або ніжки - 1 кг
  • Майонез - 100-150 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Часник - 3 зубки
  • Сіль - 0,5-1 ч. л
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л
  • Зелень петрушки для прикраси - 1-2 гілочки

Стегенця розділити на частини (якщо брали ніжки, то можна обійтися без цього кроку), вимити, обсушити і натерти подрібненим часником. Зверху посипати спеціями. Розтопити вершкове масло, зробити надрізи в частинах курки і змастити маслом з майонезом м'ясо. Перемішати і залишити в глибокій мисці на 1-2 години. Нанизати м'ясо на шампури і смажити на мангалі до готовності.

Шашлик з крилець на мангалі

  • Курячі крильця - 1 кг
  • Мед - 1 ст. л.
  • Гірчиця в зернах - 1,5 ст. л.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Масло рослинне - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Крильця вимити і обсушити, приготувати маринад: вичавити сік з лимона, додати оливкову олію, гірчицю і мед. Ретельно перемішати разом з м'ясом, обтягнути ємність плівкою і залишити на кілька годин (можна на ніч). Перед приготуванням посолити і ще раз перемішати, потім нанизати на шампури і викласти на мангал.