Чи можна маринувати м'ясо на ніч для шашлику і в чому секрет хрусткої курочки на мангалі - пише УНІАН.
Курячий шашлик - гідна альтернатива аналогічній страві зі свинини. По-перше, тому що курка набагато більш дієтична, ніж хрюшка, по-друге, ціна на куряче м'ясо нижча, ніж на будь-яке інше. УНІАН розповість, як маринувати шашлик з курки і правильно його готувати потім.
Курячі стегна вимити, обсушити і залишити, не виймаючи кістки. Ріпчасту цибулю очистити, помити і нарізати кільцями. Зелень промити, перебрати і подрібнити. Приготувати маринад: змішати соєвий соус, зелень і цибулю, потім видавити лимонний сік і додати червоний перець. Перемішати, замаринувати курку на півгодини, потім нанизати на шампур і смажити до готовності. За бажанням можна додатково посипати червоним перцем.
Куряче філе промити і нарізати кубиками діаметром 4-5 см, лимон нарізати кружечками. Лук очистити, нарізати кільцями, додати спеції, посолити, поперчити, влити майонез і все ретельно перемішати разом з м'ясом. Затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години.
Деко застелити фольгою, змастити олією, зверху викласти цибулю і лимон. Курку нанизати на шпажки і розмістити зверху на "подушці". Закрити м'ясо фольгою і запікати в духовці 10 хвилин при 180°C. Потім зняти фольгу і "підрум'янити" шашлик ще 10 хвилин.
Стегенця розділити на частини (якщо брали ніжки, то можна обійтися без цього кроку), вимити, обсушити і натерти подрібненим часником. Зверху посипати спеціями. Розтопити вершкове масло, зробити надрізи в частинах курки і змастити маслом з майонезом м'ясо. Перемішати і залишити в глибокій мисці на 1-2 години. Нанизати м'ясо на шампури і смажити на мангалі до готовності.
Крильця вимити і обсушити, приготувати маринад: вичавити сік з лимона, додати оливкову олію, гірчицю і мед. Ретельно перемішати разом з м'ясом, обтягнути ємність плівкою і залишити на кілька годин (можна на ніч). Перед приготуванням посолити і ще раз перемішати, потім нанизати на шампури і викласти на мангал.