Контракти.ua

718  —  19.04.22
Було три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про бажання захищати Батьківщину – Малюська
Було три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про бажання захищати Батьківщину – Малюська

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, як проходили три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про своє бажання захищати Батьківщину.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у інтерв'ю "Радіо Свобода", відео з яким оприлюднене на сторінці міністерства у Фейсбуці.

"Було одразу три хвилі, три укази про помилування. В першій хвилі були помилувані ті особи, яких ми ще аналізували влітку минулого року. Тобто, ідея була раніше, і Президент на ній наголошував, що до 30-ліття незалежності патріоти, які захищали Україну під час антитерористичної операції та потрапили у в’язницю, вже не становлять небезпеки.

Вони можуть вийти на волю раніше, аніж у строк, передбачений вироком. Такі списки готувалися, і вони стали нам вкрай корисними після початку повномасштабної воєнної операції з боку російської федерації. Ми одразу ж ці списки і задіяли, ініціювавши помилування цих громадян", - розповів Малюська.

За його словами, після цього відбулось ще "дві хвилі добору кандитатів на помилування". “При Президентові працює спеціальна комісія, яка оглядає характеристики, і взагалі, хто ці особи, які претендують на помилування. Найскладніших персон такий ешелонований фільтр не пропускає, тих, які вчинили реально складні злочини і повинні добути свої покарання до кінця. І, на нашу думку, ця активність була вдалою”, - зазначив Малюська.

Він уточнив, що наразі немає жодної підтвердженої інформації про те, що ці засуджені вчинили нові злочини. "А те, що вони почали служити в силах територіальної оборони, і подекуди в Збройних силах – це точно, це ми контролюємо, це ми знаємо", - додав міністр.

Як повідомлялося, Президент України від початку військового вторгнення до України помилував 363 засуджених, які заявили про своє бажання захищати Батьківщину.