Контракти.ua

836  —  08.03.22
"Коридор у пекло". Розвідка назвала справжні цілі "гуманітарних коридорів" окупантів

Українська розвідка заявила, що справжніми цілями "гуманітарних коридорів" є ротація особового складу, вивезення тіл та поранених, формування "живого щита" з мирних українців. До того ж окупанти планували вивезти українців з прикордонних областей на територію РФ та Білорусі

Про це йдеться в заяві ГУР Міністерства оборони України. Пише rbc.ua.

"Зранку 7 березня окупанти оголосили про відкриття так званих "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими у світі поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій", - говориться в повідомленні.

Зокрема, режим "припинення вогню" потрібен путінським військам для вивезення українців з Київської області на території Білорусі, а з Сумської і Харківської - на територію Росії. Людей мали відправити на російську територію залізничним та автомобільним транспортом.

Навіщо це потрібно окупантам

В ГУР заявляють, що це створить підстави для легального прибуття на українську територію великого вантажного транспорту держави-агресора.

Так можна приховано вивезти тіла загиблих окупантів та поранених.

А також зробити приховану ротацію особового складу армії-окупанта, який поніс важкі втрати в ході боїв.

Крім того так можна підвезти додаткову техніку, боєприпаси, пальне.

А велике скупчення людей може бути використане як "живий щит".

Також для підвезення додаткової техніки, боєприпасів, пального

У відомстві додали, що на території держави-окупанта українцям не можуть бути забезпечені законні громадянські права та належна допомога. Громадяни піддаватимуться тиску з боку спецслужб та репресивних структур окупанта.

"Подібні акції не мають нічого спільного з реальними гуманітарними заходами. Вони спрямовані лише на подальше розгортання кривавого конфлікту від якого вже загинули тисячі людей. Для українських громадян подібний "коридор" може стати справжнім коридором у пекло", - додали в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, що евакуація з Ірпеня 6 березня закінчилася обстрілами мирних людей, загинуло 8 осіб.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2316

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 864