Контракти.ua

3568  —  26.02.22
МІУ про оборону України: в хід йде все, починаючи від дерев і рельсів до підірваних доріг
МІУ про оборону України: в хід йде все, починаючи від дерев і рельсів до підірваних доріг

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розповів про три пріоритети, на яких фокусується відомство в ході опору російським загарбникам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис міністра у Facebook.

Такими пріоритетами зараз є: забезпечення транспортного сполучення для евакуації людей та руху вантажів; фіксація усіх втрат, які зазнає інфраструктура країни через вторгнення Росії; об'єднання наших союзників для того, щоб відбудувати зруйноване після української перемоги.

"Оперативні та системні дії залізниці та дорожників дозволяють нам скеровувати рух транспорту таким чином, щоб люди могли безпечно евакуюватися, а окупанти були зупинені. В хід йде все, починаючи від дерев, запасних рельсів до підірваних мостів та доріг", - написав він.

Кубраков також повідомив, що Міністерство інфраструктури щільно співпрацює з ЗСУ, територіальною обороною та міжнародними партнерами.

Українське небо залишається закритим. "Укрзалізниця" працює, водночас варто враховувати, що можуть бути затримки рейсів і зміни швидкості.

Також, зазначив Кубраков, о 3:50 українські ПВО збили російську ракету, яка прямувала у напрямку Київського водосховища. Поки Чорноморський регіон захищено.

"Для плавання наразі відкриті тільки порти Бердянськ та Маріуполь, вантажні операції призупинені. Робота всіх річкових шлюзів призупинена. Каховський шлюз - тимчасово захоплено ворогом", - повідомив міністр інфраструктури.

Свій пост у Facebook він проілюстрував фото відремонтованої до 30-річчя Незалежності траси в Бориспіль. На інформаційному табло там написана фраза, яка в Україні уже стала крилатою завдяки подвигу українських прикордонників на острові Зміїний.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1662

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 858