Контракти.ua

600  —  19.02.22
Центр стратегічних комунікацій назвав росЗМІ, які поширюють «жахалки» про події на сході України
Центр стратегічних комунікацій назвав росЗМІ, які поширюють «жахалки» про події на сході України

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки назвав російські ЗМІ, які поширюють фейкові матеріали про події на сході України.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій повідомив у Телеграмі.

"Кремль на максимум увімкнув на сході України "радіо тисячі пагорбів". Десятки російських медіа, які розпалюють ненависть та поширюють фейкові "жахалки", безсоромно брешучи. Деякі з них самі вдаються до провокацій, аби створити відповідну картинку", - ідеться в повідомленні.

Як нагадали у центрі, "Радіо тисячі пагорбів" є руандійською радіостанцією, яка зіграла вирішальну роль у геноциді в Руанді 1994 року. Найбільш жорстоко вбивали саме там, де воно працювало, створюючи відповідну атмосферу. Пізніше працівників цього радіо визнали винними в геноциді.

У Центрі стратегічних комунікацій зауважили, що російські медіа "буквально інсценують обстріли".

"Там, де вони збираються, завжди будуть кров, смерть і руйнування. На Донбасі вже помітили такий кривавий пропагандистський десант: Коц, Стешин, Пегов та Асламова", - зазначили у центрі.

За даними центру, "сіяти брехню та ворожнечу" на схід України прибули представники таких російських медіа: НТВ, інформагентство "Антифашист", RT, газета "Комсомольская правда", російське інформагентство "ФАН", ТК "Россия", журнал "Русское слово", РЕН ТВ, "Лента.ру", телеканал "Царьград", МИА "Россия сегодня", "Интерфакс", інформагентство "Главные новости", МИЦ "Известия, телеканал "Звезда", сетевое издание Wargonzo, газета "Вечерняя Москва", Общество друзей Юманите, Anna News.

У центрі закликали уникати медіа із зазначеного переліку, оскільки вони є джерелами дезінформації і ворожнечі.

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗМІ поширюють фейк про спробу хімічної диверсії на заводі "Стирол" у тимчасово окупованій Горлівці. Зокрема російська пропаганда стверджує, що начебто виявлена присутність 120 співробітників американських військових компаній та "резервуари з невстановленим хімічним компонентом".

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 291

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 236

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 276