Контракти.ua

814  —  17.02.22
Більшість українців не вірять, що незабаром буде вторгнення Росії
Більшість українців не вірять, що незабаром буде вторгнення Росії

Більшість українців вважає, що найближчим часом повномасштабного вторгнення російської армії в Україну не буде.

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження Інституту Горшеніна на тему Україна на тлі загроз.

Згідно з дослідженням, 62,5% українців вважають, що найближчим часом не варто очікувати повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

З них 33,3% опитаних вважають, що вторгнення російської армії більш як не відбудеться, тоді як 29,2% вважають, що його "точно не буде".

А 20,4% висловили думку, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну відбудеться (16,0% – "більшої думки, що відбудеться", 4,4% – "точно відбудеться").

Більшість громадян (53,4%) вважають, що українська армія зможе захистити нашу країну за можливого розширення військової агресії з боку Росії.

33,4% мають думку, що при посиленні військової агресії армія нашу країну захистити не зможе (19,9% – "більше, що не зможе захистити", 13,5% – "точно не зможе захистити").

Також повідомляється, що більшість українців виступають за вступ у НАТО. Зокрема, якщо сьогодні провести референдум про вступ України в НАТО, 54,1% проголосували б за приєднання до Альянсу.

27,9% проголосували б проти вступу у НАТО. Відмовилися дати відповідь на це питання або не змогли його сприйняти – 11,0%.

7,0% респондентів обрали взагалі не голосувати на такому референдумі.

Крім того, більшість громадян (53,4%) вважають, що Україні потрібно обрати напрямк інтеграції у Європейський Союз. Тільки 12,3% українців висловили думку, що країні краще для інтеграції обрати Митний союз.

Водночас понад чверть респондентів (26,5%) вважають, що напрямом розвитку України непотрібно вважати ні ЄС, ні МС.

Також дослідники з'ясували, що переважна більшість українців (84,7%) пишається своїм громадянством. Відповідь "точно пишаємося" обрали 62,5% респондентів, "хіба не пишатися" – 22,2%.

І кожен десятий респондент (10,7%) наголосив, що не пишається, що має українське громадянство. Відповідь "заледве пишаємося" дали 7,5%, "точно не пишаємося" – 3,2% опитаних.

Статьи по теме
Що думають українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії про війну: опитування КМІС
Що думають українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії про війну: опитування КМІС

Більшість українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії (80%) вірять, що Україна переможе у війні з Росією.
13.05 — 164

Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю
Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю

Загалом до кінця в Україні триматиметься свіжа погода.
09.05 — 203

Зеленський: українці стають на коліна лише у молитві, і ніколи - перед загарбниками
Зеленський: українці стають на коліна лише у молитві, і ніколи - перед загарбниками

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у Великдень. Глава держави наголосив, що громадяни України не стануть на коліна, лише для молитви.
05.05 — 168