Сирна запіканка - знайомий нам з дитинства пиріг, який особливо смачний до чаю або молока. Щоб запіканка була ніжною, пишною і легкою потрібно знати кілька нескладних, але важливих нюансів. А щоб швидко запам'ятати рецепт, потрібно додати "всього по три".
Своїми секретами поділилася блогерка Alina FooDee. Пише rbc.ua.
Інгредієнти для запіканки:
Сир - 600 г
Яйце велике - 3 шт.
Сіль - щіпка
Цукор - 3 ст. л.
Сметана - 3 ст. л. з великою гіркою
Крупа манна - 3 ст. л.
Ізюм - 3 ст. л. з гіркою (за бажанням)
Цедра лимона, ванільний цукор - за бажанням
Покрокове приготування запіканки
Залийте родзинки окропом і залиште на 5-10 хвилин. Злийте воду і просушіть родзинки паперовими рушниками.
Розділіть яйця на білки і жовтки. До сиру додайте дрібку солі, цукор, ванільний цукор, сметану, манну крупу, жовтки.
Перебийте блендером протягом 5 хвилин до повної однорідності. Додайте родзинки, перемішайте. Додайте цедру лимона. Білки збийте до пишності і змішайте з сирною масою.
Змастіть форму вершковим маслом. Перекладіть сирну масу в форму.
Запікайте 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.