Контракти.ua

1023  —  11.02.22
У такому маринаді скумбрія завжди буде смачною, а оселедець - ще смачнішним
У такому маринаді скумбрія завжди буде смачною, а оселедець - ще смачнішним

Любителі рибки пряного посолу обов'язково будуть у захваті від такого маринаду. Навіть цибулю з нього зметуть у лічені хвилини, тому овоча можна додавати багато. І не забудьте про кетчуп!

Про це пише Etojizn. Пише rbc.ua.

Інгредієнти на 2 свіжоморожені рибини (оселедці чи скумбрії):

Цибуля ріпчаста - 1 шт. (можна й більше)

Кетчуп або томатна паста (пасту треба трохи розвести водою) - 4 ст. л.

Олія соняшникова - 120 мл

Цукор - 2 ст. л.

Сіль - 1 ст. л.

Коріандр горошком - 1 ч. л.

Перець чорний горошком (або суміш перців) - 1 ч. л.

Перець запашний - 4-6 шт.

Лавровий лист - 2-3 шт.

Оцет 9% - 50 мл

Покроковий рецепт приготування

Помийте і почистіть рибу від нутрощів, чорних плівок і поріжте шматочками шириною приблизно 2 сантиметри.

Приготуйте маринад. У маленьку каструльку або ківш покладіть кетчуп, влийте олію, додайте цукор, сіль, коріандр, перець, лавровий лист. Добре все перемішайте та поставте на плиту. Сіль та цукор повинні розчинитися, суміш закипіти.

Як тільки все розчинилося і добре закипіло, влийте оцет, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Дайте маринаду охолонути до кімнатної температури.

Цибулю поріжте тонкими півкільцями.

Візьміть посуд відповідного розміру. Можна навіть скляну банку, головне, аби він не був металевим.

На дно посуду викладіть половину цибулі. Потім перекладіть рибу, а зверху залишки цибулі.

Залийте все остиглим маринадом, аби він повністю покрив рибу. Закрийте кришкою та поставте на добу в холодильник.

Через добу ваша надзвичайно смачна рибка готова!

Статьи по теме
Огірки мариновані по-польськи за українським рецептом: так ви ще не готували
Огірки мариновані по-польськи за українським рецептом: так ви ще не готували

Мариновані огірки по-польськи закладаються в банку разом з цибулею, морквою, коренем петрушки та гірчицею. Така закрутка буде ідеальною закускою взимку, а найкраще для неї підійдуть корнішони.
01.07.22 — 6550

Мариновані кабачки, огірки і баклажани: кращі рецепти солінь від відомого кулінара
Мариновані кабачки, огірки і баклажани: кращі рецепти солінь від відомого кулінара

Літо - сезон смачних та корисних овочів, які можна не тільки їсти свіжими, а ще й засолити на осінь та зиму.
01.07.22 — 2692

Готуємо скумбрію
Готуємо скумбрію "як консерви" вдома: візьміть рибу і трохи спецій

Смачну і ніжну скумбрію, яка буде нагадувати консерви за смаком і консистенцією, як виявилося, дуже просто приготувати. Для цього потрібно взяти трохи спецій, і запастися терпінням, щоб протомити рибку на вогні як слід.
21.02.22 — 2403