Контракти.ua

4057  —  10.02.22
Цю грубу помилку при варінні яєць допускають майже всі
Цю грубу помилку при варінні яєць допускають майже всі

Здавалося, що може бути простіше варених яєць? Але і тут є свої тонкощі і нюанси, не враховуючи які можна зіпсувати навіть таку нехитру страву. Як не можна варити яйця, а як робити це правильно - читайте нижче в нашому матеріалі Styler.

Про це пише Mamodet. Пише rbc.ua.

Найважливіше правило, якого дотримуються професіонали при варінні яєць

Дуже грубою помилкою вважається заливати яйця гарячою водою або опускати їх в окріп.

Адже саме температура грає важливу роль при відварюванні яєць. Рівномірність приготування, текстура залежать від того, якої температури була не тільки вода, але і яйця. Ідеально, коли і вода і яйця однаковою, кімнатної температури.

Ще одне правило, якого дотримуються Профі: яйця перед приготуванням обов'язково очищають від забруднень, відбраковуючи ті, що мають пошкодження шкаралупи.

Ще кілька секретів від шеф-кухарів

Щоб яйце рівномірно проварилося, перш ніж помістити його в каструлю з водою, його можна покатати трохи по столу або ж проколоти в широкій частині основи шпилькою.

Щоб шкаралупа готового яйця добре відставала від білка, в воду додають сіль або соду. А відразу після варіння яйця опускають в холодну воду.

Статьи по теме
Перевіряємо свіжість яєць за 1 секунду:
Перевіряємо свіжість яєць за 1 секунду: "бабусин" метод

Свіжість курячих яєць можна перевірити миттєво, при цьому навіть їх не розбиваючи. Саме так робили наші бабусі, аби уникнути прикрощів, коли в тісто чи на сковороду розбивається трохи зіпсоване яйце.
09.07.22 — 8007

Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи
Фарбуємо яйця до Великодня тим, що є на кожній кухні: найоригінальніші способи

На Великдень в Україні традиційно прикрашають яйця. Це можуть бути більш складні малюнки - писанка. А можуть бути будь-які варіанти з підручних засобів - цим можна зайнятися разом з дітьми. Найпопулярнішими засобами завжди були - цибулиння і буряковий сік.
18.04.22 — 4652

Чим відрізняються білі яйця від коричневих. Розвінчуємо головний міф
Чим відрізняються білі яйця від коричневих. Розвінчуємо головний міф

Яйця - це дуже цінний харчовий продукт, в якому містяться незамінні білки і жири. Але про них існує багато міфів, в тому числі про холестерин, що, мовляв, він дуже небезпечний. Це не правда.
18.02.22 — 1045