Вчені вважають, що людству необхідно скоротити вживання м'яса, оскільки його виробництво може суттєво уповільнити глобальне потепління.
Про це пише SciTechDaily.
Зазначається, що в разі виключення із раціону продуктів тваринництва, позитивний результат світ побачить уже протягом наступних 20-50 років. Саме цей термін є критичним для клімату.
Зазначається, що сьогодні на тваринництво припадає близько 16% щорічних викидів парникових газів. Однак третина вуглекислого газу, що потрапляє в атмосферу з моменту зародження тваринництва, - результат розчищення земель для випасання худоби та вирощування кормів.
Крім того, велика рогата худоба надає 80% негативного ефекту на клімат від усього тваринництва.
Вчені з'ясували, що 15-річна поетапна відмова від м'яса зможе усунути близько третини викидів метану у світі та дві третини викидів закису азоту.