Контракти.ua

740  —  31.01.22
Львівщина посилює карантин: що дозволено
Львівщина посилює карантин: що дозволено

Львівська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила посилити в регіоні карантинні обмеження з 31 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська ОДА.

З півночі 31 січня встановлюється заборона приймати відвідувачів закладами громадського харчування, при цьому дозволяється адресна доставка замовлень та робота навинос. Забороняється діяльність ринків, окрім продовольчих; приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, окрім спортсменів національних збірних команд України та їхніх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Ці обмеження не стосуватимуться людей, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, або мають негативний результат ПЛР-тесту чи тесту на антиген, проведених протягом 72 годин, або мають сертифікат про одужання від COVID-19.

Окрім того, забороняється робота розважальних закладів; проведення всіх масових заходів, за винятком включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, матчів командних ігрових видів спорту професійних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками протиепідемічних правил та обов’язкового щоденного контролю за станом їхнього здоров’я, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 28 січня заявив, що, за оцінками МОЗ, найближчими тижнями в Україні реєструватимуть від 40 тис. до 60 тис. випадків COVID-19 за добу. Водночас уряд не планує запровадження загальнодержавного локдауну.

Попередньої доби, 28 січня, в Україні виявлено 37 351 випадок зараження коронавірусом, померли 149 пацієнтів, одужали - 7 163.

Статьи по теме
"Жовта" зона скоротилася. МОЗ оновило карантинний розподіл

Міністерство охорони здоров'я скоротило "жовту" зону карантину. Станом на 23 лютого на цьому епідемічному рівні знаходяться всього три регіони.
24.02.22 — 2241

У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири
У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири

Станом на 22 лютого на червоному рівні епіднебезпеки залишаються п'ять областей - Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. На жовтому - Львівська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області. Решта регіонів та Київ - на помаранчевому рівні.
23.02.22 — 1823

У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19
У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я України назвали регіони з найменшою кількістю вакцинації населення. Йдеться про західні області.
22.02.22 — 1132