Сухість шкіри, випадіння волосся і депресивний стан у холодну пору року – це перші прояви авітамінозу. Лікарі радять не нехтувати симптомами та діяти. І якщо вітаміни в пігулках вам не допомагають, вихід є – звичайні продукти з великим вмістом корисних елементів. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман і Лілія Ребрик розповіли, що саме слід їсти взимку для покращення загального стану організму.
Експерти запевняють – звичайні для українців продукти здатні позитивно впливати на організм і підвищувати імунітет взимку.
«Насамперед слід звернути увагу на картоплю, батат і ревінь. Не менш важливим продуктом є авокадо – воно насичене кислотами, які допомагають підтримувати шкіру зволоженою. Варто також додати до раціону гранат. Його можна класти в салат, випічку або вживати у вигляді соку», – радить лікарка Альбіна Мухамедьярова в ефірі каналу «Україна».
Не забудьте і про вітамін С, який міститься в апельсинах і лимонах. Та якщо маєте алергічну реакцію на цитрусові – пам’ятайте про альтернативу:
«Насправді джерел вітаміну С набагато більше, ніж прийнято вважати. Наприклад, шипшина, чорна смородина, болгарський перець і ківі, містять більше вітаміну С, ніж звичайний апельсин. А взимку цей елемент просто необхідний, адже він бере участь у формуванні імунітету», – коментує лікарка.
А для того щоб підтримати здоров’я і зволоженість шкіри, слід вживати продукти, багаті вітамінами А та Е. Наприклад, горіхи, насіння соняшника, рибу та рослинну олію.
«Слід додавати до страв корисні олії, такі як оливкову чи авокадо, а також топлене масло. Корисним буде також тваринний жир – сало чи курдюк», – поділилась експертка у програмі «Ранок з Україною».
Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».