Контракти.ua

580  —  24.01.22
Омікрон поширився в 17 регіонах України
Омікрон поширився в 17 регіонах України

Штам коронавірусу Омікрон зафіксували в 17 регіонах України, але він поки що не домінує.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко на нараді в Офісі президента в понеділок, 24 січня.

Як повідомляється, в Україні третій тиждень поспіль зростає кількість нових випадків захворювання на COVID-19, але завдяки вакцинації перебіг хвороби легший, а госпіталізовано майже вдвічі менше людей порівняно з піком захворюваності восени 2021 року.

Усього за минулий тиждень в країні зафіксували 110 тисяч нових хворих на COVID-19. За минулий тиждень госпіталізували понад 15 тисяч осіб - це майже на 50% менше, ніж за такої самої кількості нових випадків при штамі Дельта восени минулого року.

Зараз у медзакладах зайнято 28% ліжок, які було виділено для хворих на COVID-19. Рівень госпіталізації є нижчим майже вдвічі, зокрема завдяки збільшенню кількості вакцинованих. Відновлено роботу мобільних бригад у тих територіальних громадах, де щеплено менш як 25% жителів.

Також повідомляється, що із сьогоднішнього дня особи старше 60 років зможуть на купівлю ліків використати тисячу гривень, які надано в рамках програми єПідтримка.

Крім того, Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою працюють над можливістю розширити ініціативу також на інші групи населення, зокрема на осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку.

Статьи по теме
Чи можна родичам пацієнта бути в реанімації: МОЗ дало неочікувану відповідь
Чи можна родичам пацієнта бути в реанімації: МОЗ дало неочікувану відповідь

Реанімації в Україні є відкритими. Тобто пацієнта в реанімації також можна відвідувати та залишатися поруч тривалий час.
16.04 — 177

Коли лікування у денному стаціонарі є безоплатним: пояснення МОЗ
Коли лікування у денному стаціонарі є безоплатним: пояснення МОЗ

Програма медичних гарантій здатна покрити лікування в денному стаціонарі.
01.04 — 173

Українці можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку: МОЗ нагадало номери
Українці можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку: МОЗ нагадало номери "гарячих ліній"

У зв'язку з повномасштабним вторгненням російської Федерації, нині майже половина населення України потребує психологічної допомоги.
19.03 — 228