Контракты.ua

1060  —  25.01
Наполеон з незвичним кремом "Дипломат": смачний спосіб, про який ми не знали раніше
Наполеон з незвичним кремом

Торт Наполеон - улюблений усіма десерт, який за класичним рецептом готується на основі коржів з листкового тіста з заварним кремом. Пропонуємо трохи урізноманітнити смакоту альтернативним кремом з цікавою назвою "Дипломат".

Секретами неймовірного Наполеона поділилась блогер Alina FooDee.

"Я в захваті від цього рецепта, адже він набагато простіше, ніж інші! Я навіть не помітила, як швидко розкачала і спекла всі коржі, але ж раніше цей процес займав цілу купу часу!" - розповідає блогер.

Інгредієнт

Для коржів:

  • Борошно - 300 г + борошно для розкочування тіста
  • Вершкове масло -200 г
  • Вода крижана - 120 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - щіпка
  • Оцет яблучний 6% - 1 ст. л.

Для крему "Дипломат":

  • Молоко - 750 г
  • Яйце - 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний - 40 г
  • Борошно - 40 г
  • Цукор - 230 г
  • Ванільний цукор - 20 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Вершки 33% - 500 г

Для крихти з коржів: цукрова пудра і ванільний цукор

Покрокове приготування торта

Додайте в борошно сіль і перемішайте. Натріть заморожене вершкове масло на тертці, постійно обвалюючи його в борошні.

Додайте в крижану воду оцет і яйце, перемішайте. Влийте рідину до крихти з масла і борошна. Замісіть тісто. Розділіть його на 4 частини і покладіть в "морозилку" на 30-60 хвилин.

Молоко нагрійте до гарячого стану. В окремій мисці змішайте борошно, цукор, крохмаль і яйця. Влийте трохи гарячого молока, перемішайте. Потім вилийте цю суміш в молоко, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Після появи перших бульбашок, проваріть ще 1 хвилину. Додайте вершкове масло і ванільний цукор. Перемішайте до однорідності. Накрийте харчовою плівкою і дайте повністю охолонути.

Тонко розкачайте кожну з частин тіста. Наколіть виделкою. Випікайте кожен корж 8-10 хвилин при температурі 190 градусів. Коли корж ще дуже гарячий, обріжте краї і розріжте кожен корж на 2 частини. Разом вийде 8 коржів.

Коли заварний крем повністю охолоне, збийте жирні вершки до стійких піків. Вершки при цьому повинні бути дуже холодними.

Збийте заварний крем міксером і частинами додайте його в збиті вершки.

Змастіть коржі кремом. Промажте верх і боки торта кремом. З обрізків коржів зробіть крихту, додайте трохи ванільного цукру і цукрову пудру. Посипте верх і боки торта крихтою.

Статьи по теме
Цей торт схожий на Наполеон, але ще краще: готуємо справжній
Цей торт схожий на Наполеон, але ще краще: готуємо справжній "Пломбір"

Ніжний смак торта Пломбір дуже сподобається любителям класичного Наполеона. Спробуйте приготувати незвичайний десерт, який точно здивує вашу сім'ю. А ще цей торт дуже красивий!
10.05 — 8192

Наполеон без випічки всього за 20 хвилин: дуже простий рецепт
Наполеон без випічки всього за 20 хвилин: дуже простий рецепт

Приготувати неймовірно смачний торт "Наполеон" без випічки всього за двадцять хвилин? Здавалося б, таке завдання нездійсненне. Але маючи базові навички готування, трохи віри з себе і бажання, впоратися можна і з ним.
08.05 — 1848

Цей торт кращий за Наполеон: три інгредієнти і півгодини на готування
Цей торт кращий за Наполеон: три інгредієнти і півгодини на готування

Для любителів Наполеону є хороша новина: з'явився рецепт торту, який за смаком дуже нагадує відомий десерт, а може, й кращий. При цьому готувати його дуже швидко й просто - у складі всього три компоненти.
07.05 — 553