Контракти.ua

4881  —  23.01.22
Готовність українців захищатися надзвичайно висока – експерт
Готовність українців захищатися надзвичайно висока – експерт

Згідно з соціологічних опитувань, готовність українців захищатися надзвичайно висока.

Про це заявив виконавчий директор Міжнародного центру оборони та безпеки, керівник програми «Стійка Україна» Дмитро Теперік в інтерв'ю АрміяInform, передає Укрінформ,

"Україна нині активно вивчає досвід у естонців, литовців чи поляків, як організовувати територіальну оборону. І в українських громадян є велика мотивація захищати країну. З соціологічних опитувань та даних, які ми нещодавно провели у ... 8 українських містах (Харків, Суми, Дніпро, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Миколаїв та Одеса - ред.), я знаю, що бажання захищати Україну є надзвичайно сильним. Звичайно існують певні регіональні відмінності, але в цілому ця воля захищати країну присутня як ніколи", - сказав Теперік.

Він зазначив, що територіальна оборона є одним із ключових елементів національної безпеки — до чого можуть долучитися громадяни України на місцях. Адже йдеться про захист свого дому, тож мотивація вступати до лав тероборони набагато сильніша.

"Для регіонів, що межують з Росією, та регіонів поблизу окупованих територій, для забезпечення практичної безпеки територіальна оборона дуже важлива", - наголосив Теперік.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня набув чинності Закон «Про основи національного спротиву». Ним визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 848