Контракти.ua

788  —  22.01.22
На вихідні сніжитиме і трохи підморозить
На вихідні сніжитиме і трохи підморозить

В Україні 22-23 січня середня денна температура становитиме близько -3-4°, ущухне штормовий вітер, а снігопади зміняться дрібним снігом.

Як повідомили в Sinoptik.ua, на вихідних удень в Києві, на півночі та в центрі очікуються слабкі морози до -3-5°, уночі — помірні морози до -9° (до -11° у Сумській та Чернігівській областях). У суботу періодично падатиме невеликий сніг, який не завадить прогулянкам та активному відпочинку на природі. 23 січня опадів не передбачається — погода буде хмарною, а вітер слабкий.

На півдні, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, 22-23 січня погода буде з мінливою хмарністю, але без опадів, температура повітря становитиме близько 0°. Враховуючи вітер до 10 м/с, може бути досить незатишно, попереджають синоптики. Вночі очікуються помірні морози до -6-8°. Лише у неділю, за даними Sinoptik.ua, на Херсонщині можливий невеликий сніг.

На заході країни субота принесе невеликий сніг та слабкі морози (до -1-3°), у неділю термометри покажуть -3-5°. Ночі помірно морозні — до -8°. У неділю у Рівненській, Волинській та Житомирській областях обійдеться без опадів, у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Тернопільській областях пройде невеликий сніг. У Карпатах все ще небезпечно — через рясні снігопади у високогірних районах Закарпатської та Івано-Франківської областей оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки.

У суботу у східних регіонах буде без опадів, зі слабкими морозами вдень (до -3-5°) та помірними вночі (до -7-10°). У неділю погода буде сніговою — у Донецькій та Дніпропетровській областях опади очікуються до вечора, а в Луганській дрібний сніг падатиме цілий день.

Наступний тиждень розпочнеться зі слабких денних морозів по всій Україні, крім південних регіонів. У понеділок у середньому термометри покажуть -3-6°, на півдні — близько 0°. У західних областях погода на початку тижня без опадів, на решті території країни пройде сніг різної інтенсивності.

Статьи по теме
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату

Наслідки глобального потепління вже відчутні і в Україні.
24.04 — 356

Зима у Харкові може бути такою, як зараз у Херсоні: метеорологиня про зміни клімату в Україні
Зима у Харкові може бути такою, як зараз у Херсоні: метеорологиня про зміни клімату в Україні

Метеорологиня Віра Балабух розповіла про зміни клімату та про те, якою буде зима в Україні у найближчому майбутньому.
22.04 — 199

Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується
Грозові дощі, заморозки та похолодання: 22 квітня погода в Україні остаточно зіпсується

Синоптики попередили про погіршення погодних умов.
22.04 — 194