Контракти.ua

854  —  22.01.22
В Україні розробляють церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні
В Україні розробляють церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Міністерство у справах ветеранів працює над створенням церемоніалу вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це на пресконференції повідомив державний експерт Мінветеранів Максим Зубов, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідну роботу міністерство здійснює у координації з Юрієм Аксениним - сином загиблого Героя Небесної Сотні Василя Аксенина.

За словами Зубова, Аксенин звернувся до Мінветеранів з ініціативою щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні під час відзначення Дня Гідності та Свободи і Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні - 21 листопада і 20 лютого відповідно.

«Ми підтримали цю ініціативу пана Юрія, і зараз триває спільно з ним процес розроблення відповідного проєкту церемоніалу. Після чого планується проведення робочої наради із залученням зацікавлених сторін: це у першу чергу Український інститут національної пам’яті та Музей Революції Гідності, а також – із залученням громадськості», - розповів Зубов.

Він уточнив, що коли після цієї наради буде створено вже повний проєкт церемоніалу, його планується розіслати до обласних державних адміністрацій з рекомендацією проведення Дня Героїв Небесної Сотні, а також Дня Гідності та Свободи - саме відповідно до церемоніалу.

«Основна мета цього церемоніалу - це гідне вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на державному рівні у кожному куточку нашої країни», - пояснив представник Мінветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 грудня у столиці відбулася акція «Ялинка для Героїв», присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні.