Контракти.ua

512  —  20.01.22
В «Ранку з Україною» розповіли, як правильно вирахувати формулу фінансового захисту
В «Ранку з Україною» розповіли, як правильно вирахувати формулу фінансового захисту

Через фінансову неграмотність безліч українців і гадки не мають, яка сума грошей потрібна їм на місяць про запас – так звана фінансова подушка. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман розповіли, як вирахувати оптимальну суму на проживання та на що варто звернути увагу.

Щоб мати достатньо фінансів, спочатку треба навчитись працювати з ними. Уявіть, що залишились без роботи – чи могли б ви оплачувати рахунки і жити далі повноцінним життям? Саме на такі випадки у кожного має бути резерв – сума грошей, необхідна для вашого захисту. Зазвичай вона дуже індивідуальна і вираховується досить легко. Слід порахувати, скільки грошей на місяць вам потрібно на мінімальні видатки:

Якщо ви найманий робітник, пропишіть лише приватні потреби:

-       комунальні платежі;

-       їжа;

-       інтернет, мобільний зв’язок;

-       транспорт.

Якщо ви приватний підприємець, варто прорахувати ще й ділові витрати:

-       оренда приміщення;

-       зарплати працівникам;

-       кредити.

Саме прорахована сума потрібна на місяць для вашого фінансового захисту. Припустимо, це 20000 грн. Далі ви маєте визначити – протягом якого часу вам потрібні будуть ці кошти, якщо ви, наприклад, захворієте та втратите своє робоче місце. Експерти стверджують, що більшість людей потребують фінансового захисту протягом пів року чи навіть цілого року.

Далі формула така: необхідний дохід помножити на певну кількість місяців, протягом яких вам потрібен захист. Якщо для життя вам необхідно 20000 грн, а на роботу ви повернетесь через пів року, то на рахунку слід мати хоча б 120000 грн про запас.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».