Контракти.ua

417  —  18.01.22
Міносвіти пропонує, аби кошти «єПідтримки» підлітки витрачали на «гуртки»
Міносвіти пропонує, аби кошти «єПідтримки» підлітки витрачали на «гуртки»

Міністерство освіти та науки пропонує надати можливість використання коштів з програми “єПідтримка” дітьми 14-18 років на позашкільну освіту.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Міністерство освіти і науки надало пропозиції стосовно розширення програми на дітей віком 14-18 років. Зокрема, з’явиться можливість використовувати вказані кошти на позашкільну освіту. Також опрацьовується рішення щодо такої можливості для дітей у віці 12-14 років”, - розповіли в ОП.

Крім того, урядовці доповіли, що найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів буде ухвалено рішення щодо можливості використання коштів за програмою "єПідтримка" вакцинованими особами, старшими за 60 років.

Як повідомлялось, ініційована Президентом України програма єПідтримка спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. З другої половини січня 2022 року програму буде розширено – українці віком від 60 років матимуть можливість витратити кошти за програмою на придбання ліків.

За умовами програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року.