Контракти.ua

536  —  14.01.22
Торік в Україні виходило 107 журналів російською мовою
Торік в Україні виходило 107 журналів російською мовою

В Україні станом на листопад 2021 року видавалося 107 журналів російською мовою.

Про це повідомили у Секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

«Згідно з інформацією, наданою Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова», станом на листопад 2021 року в Україні видавалось 217 газет (з яких 173 загальнодержавної сфери розповсюдження та 44 регіональної сфери розповсюдження) та 107 журналів російською мовою», - йдеться у повідомленні.

В Україні 16 січня набуває чинності 25 стаття закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації. У Секретаріаті поінформували, що деякі вимоги статті не поширюються на друковані ЗМІ, що видаються винятково кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України, англійською мовою, іншою офіційною мовою Європейського Союзу, незалежно від того, чи містять вони тексти державною мовою, та на наукові видання, мова яких визначається статтею 22 цього закону

Також у Секретаріаті повідомили, що порушення вимог закону друкованими ЗМІ тягнутиме за собою штраф від 6800 до 8500 грн або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

Як повідомлялося, в Україні 16 січня набуває чинності 25 стаття закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 252

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 219

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 248