Контракти.ua

543  —  17.12.21
«Головна тема»: Всеукраїнська таємна перевірка укрзалізниці – дорого, але чи комфортно?
«Головна тема»: Всеукраїнська таємна перевірка укрзалізниці – дорого, але чи комфортно?

У суботу, 18 грудня, о 20:00 у суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна», влаштують унікальну рейд-перевірку українських потягів, та з’ясують, якими напрямками подорожувати у святковий період найкомфортніше.

Івано-Франківськ, Суми, Запоріжжя чи Одеса: журналісти проєкту роз’їхались по різним куточкам України напередодні свят, аби дізнатися, на які потяги не варто брати квитки додому, до друзів або на відпочинок на новорічні свята. Більшості мандрівників, щоб доїхати у потязі з комфортом потрібно: тепло у вагоні, робочі розетки та світильники, чиста постіль та охайна вбиральня. Саме це і перевірять під час масштабного рейду! У поїздах яких напрямків українці ризикують потерпати від холоду, бруду та пилу, а де будуть приємно вражені несподіваним сервісом? Чи змінилося щось на українській залізниці, крім вартості квитків, кого і за що провідники можуть викинути з вагона, та чи покращилось обслуговування у сумнозвісних плацкартах – розкажуть у випуску.

На глядачів чекає соціальний експеримент, який розпочинає час чудес, адже його провів сам Святий Миколай! Чарівник розклав по місту конверти з грішми, номером телефону та адресою власника на комунальній квитанції. Усі, хто виявляться чесними і чемними - зателефонують або прийдуть за адресою, щоб повернути знахідку - отримають від Миколая сюрприз. Як багато перехожих повернуть загублені гроші та отримають заслужені подарунки до свята, а хто вирішить привласнити знайдене?

А головна святкова експертиза цього року виявить, як відрізнити підроблену ікру від справжньої і замість вишуканого делікатесу не купити фарбованого желатину. 80 % цього продукту продають саме на зимові свята. Та народні умільці так філігранно навчилися підробляти червону ікру, що вже взялися і за чорну, яку може дозволити собі далеко не кожен. Що замість популярного новорічного делікатесу продають в інтернеті, чи справжньою виявилась найдешевша ікра з супермаркету за 110 гривень, куди команду проєкту завели пошуки ікорного інтернет-магазину, який торгує фальсифікатом, і яка собівартість дорогої чорної ікри українського виробництва, що її експортують за кордон? Відповіді на ці питання з’ясують у «Головній темі», аби українці не зіпсували собі святкового столу і новорічного настрою.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!