Контракти.ua

3978  —  11.12.21
Київ бомбити не будуть. Експерт розповів про можливі цілі ракетного удару РФ
Київ бомбити не будуть. Експерт розповів про можливі цілі ракетного удару РФ

Військовий експерт, голова "Українського мілітарного порталу" Тарас Чмут вважає, що Російська Федерація в разі вторгнення не буде проводить бомбардування Києва і стратегічних об'єктів. Цілями її ракетного удару можуть стати українські війська на Донбасі.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Відкрите небо. Як Україна захищена від російських літаків і ракет".

На думку Чмута, хоч Київ та інші великі українські міста і "накриваються" російськими балістичними ракетами, вони не є основними цілями. Головною мішенню для Москви будуть українські військові підрозділи на Донбасі, і саме їх необхідно в першу чергу захищати зенітно-ракетними комплексами.

"Ніхто не буде бомбити Київ як у Другу світову. Будуть бомбити війська, для того щоб потім захоплювати територію або примушувати Україну до тих чи інших політичних поступок. Просто так бомбити, наприклад, атомні електростанції теж ніхто не буде. Все-таки вже ХХІ-те століття на дворі", - упевнений експерт.

При цьому він виступає категорично проти закупівель американського зенітно-ракетного комплексу Patriot через його високу ціну і "сумнівну надійність".

Генерал-лейтенант Ігор Романенко (займався темою ППО в керівництві Повітряних сил і Генерального штабу ЗСУ в 2006-2010 роках), навпаки, виступає за покупку ЗРК Patriot для захисту від російських балістичних ракет. Він також вважає, що Україну могла б захистити загальноєвропейська і НАТОвська система протиракетної оборони.

Романенко вважає, що від Норвегії (найпівнічніша країна НАТО) до Туреччини (найпівденніша країна альянсу) повинна бути створена "смуга" протиракетної оборони з розвідувально-ударними комплексами, яка б захищала Україну та інші європейські країни. Спільно вони могли б запобігти ракетному удару РФ.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про те, чим загрожують Україні ракети російського комплексу "Іскандер", які розміщені практично безпосередньо біля кордону.

Навесні глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США повинні розмістити в Україні системи Patriot.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок
Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок

У ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: за офіційною інформацією гребля знищена і не підлягає відновленню. Вода з водосховища стрімко тече униз за течією Дніпра. Під ризиком затоплення опинилися десятки населених пунктів, тисячі людей перебувають у критичних зонах і потребують негайної евакуації. Ми зібрали для вас декілька думок з соцмереж щодо причин та наслідків жахливого терористичного акту, який, за деякими твердженнями, дорівнює нанесенню ядерного удару або Чорнобильській катастрофі.
06.06.23 — 1033

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1126