Контракти.ua

597  —  11.12.21
Девелопери змушені будувати за власні кошти: це робить їх незалежними від зниження продажів
Девелопери змушені будувати за власні кошти: це робить їх незалежними від зниження продажів

По ситуації на кінець 2021 року попит і пропозиція квартир у об’єктах на стадії будівництва достатньо збалансовані. В той же час, понад 70% потенційних покупців зацікавлені в придбанні квартир у нових якісних об’єктах категорій комфорт та комфорт+.

Про це повідомляє РБК-Україна Realty з посиланням на інформацію від Михайла Підвисоцького, керуючого партнера девелоперської компанії Concept Group.

Власні кошти – страхування від ризиків

Починаючи з 2020 року, девелопери все частіше інвестують власні кошти в процес будівництва, знижуючи залежність зведення ЖК від рівня продажів. Так, станом на початок грудня в Києві понад 25% об'єктів будується за рахунок прямих інвестицій забудовника. За даними експерта, розмір необхідної суми для будівництва проєкту протягом щонайменше одного року становить від 40% до 60% від собівартості проєкту.

"Акумулювання власних коштів дає змогу забудовнику не зупиняти будівництво на своїх проєктах та не залежати від тимчасового зниження продажів, як, наприклад, під час нової хвилі пандемії. Натомість, такий крок стає додатковим свідченням надійності девелопера та суттєво збільшує довіру до нього потенційних покупців житла", – підсумував експерт.

Що цікавить покупців

За словами Підвисоцького, сучасні житлові комплекси будуються із більш дорогих матеріалів з використанням енергоощадних технологій. В таких об'єктах забудовник створює самодостатню інфраструктуру із зонами відпочинку та для заняття спортом, а їхня територія обладнана системами захисту.

Важливим для покупця є також вдале розташування ЖК: наявність поблизу зон рекреації, зручне транспортне сполучення. Крім того, на його вибір впливає інвестиційний потенціал ЖК, що зводиться. Здорожчання квартир в якісних об’єктах за весь цикл будівництва може скласти в середньому 40-50%, що дає можливість покупцеві не лише зберегти, а й примножити вкладені кошти.

Статьи по теме
Знімати квартиру чи купити свою: що краще
Знімати квартиру чи купити свою: що краще

OBOZ.UA розповів про головні відмінності між орендою житла чи купівлею свого. Дізнайтеся, які фактори слід врахувати перед прийняттям остаточного рішення про переїзд.
15.01 — 435

Сергій Кравченко: Відновлення, відбудова, реновації – 3 кити українського ринку нерухомості
Сергій Кравченко: Відновлення, відбудова, реновації – 3 кити українського ринку нерухомості

Український ринок нерухомості за останні два роки стикнувся з неймовірними  перепадами - від піку купівельної спроможності до знищення десятків тисяч житлових та нежитлових будівель. Постраждали як звичайні українці, що залишились без дому, так і девелопери, які втратили свої об'єкти або вимушено їх зупинили. Про ситуацію на ринку ми поспілкувались із Головою Development Business Association (DBA) Сергієм Кравченком.  
04.05.23 — 6018

Скільки коштує однокімнатна квартира з ремонтом: рейтинг цін в Україні
Скільки коштує однокімнатна квартира з ремонтом: рейтинг цін в Україні

Найдешевше у Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому та Миколаєві.
07.02.23 — 1698