Контракти.ua

3703  —  07.12.21
«Шкіра та кістки»: «Говорить Україна» дізнається правду про таємничу смерть 9-річного онука народного артиста
«Шкіра та кістки»: «Говорить Україна» дізнається правду про таємничу смерть 9-річного онука народного артиста

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачать на телеканалі «Україна» у понеділок, 6 грудня, журналісти розкриють шокуючі подробиці смерті 9-річного хлопчика з Кіровоградщини. Місцеві мешканці забили на сполох, але їх ніхто не чує. Від хлопчика лишилися кістки, обтягнуті шкірою. Сім’ю, де померла дитина, односельчанка Леся називає відлюдькуватою. Ніхто у селі ніколи не бачив обличчя матері. А батько кидається на людей з рушницею. Леся припускає, що батьки заморили сина голодом, бо годували його начебто одними висівками з жита. Від чого насправді помер хлопчик, якого від усіх ховали? Чому поліція не намагалася потрапити всередину будинку та чому тіла хлопчика немає на кладовищі, стане відомо у студії ток-шоу.

Односельці випадково дізналися про смерть Гната, коли побачили, як увечері до одного з будинків приїжджала швидка. Наступного ранку фельдшер розказав, що надійшов виклик, що дитині погано, вона задихається. Коли медики прибули на місце, то дитина вже була мертвою. Місцеві мешканці розповіли журналістам, що судмедексперт, який проводив розтин, повідомив, що дитина померла від виснаження.

«Померлого хлопчика ніхто ніколи не бачив на власні очі. Всі знали, що в селі є така дитина, в якому будинку вона живе. Цей хлопчик не гуляв на вулиці, не бавився з іншими дітками, не ходив до школи. Лише декілька разів одним оком, сусіди могли бачити цього хлопчика на подвір’ї. Вони його описували, як мауглі, в нього було волосся нижче плечей, і коли він помічав людей, то ховався або в кущі, або втікав до хати», - розповіла мешканка села, де сталася трагедія.

Батьки померлої дитини відгородилися від всіх високим парканом, посадили величезні дерева, які затуляють все подвір’я та їхню хату. Нікуди не виходили, їх жодного разу ніхто не бачив у магазині чи в селі. На своє подвір’я вони також нікого не впускали. Батько родини – Володимир, корінний мешканець цього села. Він з дуже поважної та освіченої родини. Єдиний, хто закінчив сільську школу з золотою медаллю. Отримав вищу освіту інженера та мав золоті руки – міг полагодити будь-яку складну сільськогосподарську техніку. Але десять років тому він привіз дружину з інших країв і після одруження вони ізолювалися від суспільства. Маму померлого хлопчика звати Веселка, вона донька талановитого кобзаря, народного артиста України. Коли жінка вийшла заміж, перестала виходити з будинку і розірвала всі зв’язки з рідними.

За словами родини Веселки, Володимир був великим поціновувачем творчості її батька. Він часто приїжджав на його творчі зібрання, концерти. Одного разу познайомився із Веселкою. Після цього у них зав’язалися стосунки.

«Моя сестра завжди хотіла мати свою родину, дітей, люблячого чоловіка, але в неї не складалося. Перший шлюб сестри був невдалим, її чоловік був тираном, випивав, знущався з неї. Вони розійшлися і вона довго була в депресії. Тому, коли з’явився Володимир, який її покохав, на її обличчі знову з’явилася посмішка. Вона закохалася в нього і у всьому почала довіряти. Сестра завжди була дуже активною людиною, вона мала свій бізнес, активно просувала різні творчі проекти в Україні, Тому, коли повідомила, що хоче жити з Володимиром в селі, для нас це був шок. Перший час ми спілкувалася кожного дня, але потім зв’язок раптово обірвався. Володимир приїхав до нас і сказав, що Веселка не може з нами спілкуватися, бо за староукраїнським звичаєм, перший рік, коли жінка вступила у шлюб, вона не має вступати в батьківську хату та спілкуватися із родичами», - розповіла на каналі «Україна» рідна сестра мами померлого хлопчика.

Згодом родичі Веселки втратили з нею зв’язок, тож написали заяву в поліцію на розшук. За деякий час поліція знайшла Веселку, але під новим ім’ям і дізналася, що вона не хоче ні з ким спілкуватися.

Коли у Веселки та Володимира народився син, жодних записів у медкарті жінки не було. Пологи приймав чоловік власноруч, начитавшись статей в інтернет, як це робити. Батьки не звертались до лікарів та відмовлялись спілкуватися із соціальною службою. Родина майже ніколи не виходила з дому, але, щоб прояснити ситуацію зі смертю свого сина - приїхала до студії «Говорить Україна». Як Веселка пояснить різке припинення родинних зав’язків? Навіщо подружжя приховувало дитину від очей навіть близьких родичів? Чому місцеві переконані, що на совісті Володимира смерть ще одного хлопчика та яку причину смерті 9-річного Гната назве чоловік, стане відомо вже цього понеділка на каналі «Україна».

Дивіться ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим на каналі «Україна» у будні о 20:10!