Контракти.ua

889  —  19.11.21
Кличко запевняє, що підвищення цін на проїзд лише обговорюється
Кличко запевняє, що підвищення цін на проїзд лише обговорюється

Питання перегляду тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва винесене поки що тільки на обговорення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Київський міський голова Віталій Кличко сказав під час засідання Київради у четвер.

"Ще раз хочу наголосити. Питання перегляду вартості тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Перший заступник голови КМДА ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва”, – додав він.

Кличко зазначив, що питання підвищення вартості проїзду для киян є чутливим. Він наголосив, що наразі це питання винесене тільки на обговорення. "Рішення винесене поки що тільки на обговорення. Це – проєкт, а не ухвалене рішення", - наголосив він.

"Як менеджер я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера у мене є чітка позиція: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Проте ми повинні розуміти й вирішити, звідки візьмемо кошти, щоб втримати ціни на проїзд на нинішньому рівні", - сказав Кличко.

Як повідомлялося, влада Києва планує з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті. Пропонується, що одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка "Картка киянина" вартість поїздки становитиме 12 грн.

Згодом Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у Києві питання про перегляд тарифів на проїзд не розглядатиметься до кінця опалювального сезону.

Статьи по теме
У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду
У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду

Ціни на проїзд в комунальному транспорті наразі залишаються на тому ж рівні.
01.04 — 232

Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 244

Київ організував рух наземного транспорту від
Київ організував рух наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської", - Кличко

Через аварійне закриття «синьої» гілки метро на ділянці від станції метро "Теремки" до "Деміївська" оперативно організовано рух наземного транспорту. 77 автобусів та 20 тролейбусів здатні перевозити навіть більше пасажирів, ніж перевозило метро.
10.12.23 — 583