Контракти.ua

556  —  18.11.21
Регулятор може скасувати рішення про подорожчання проїзду в Києві
Регулятор може скасувати рішення про подорожчання проїзду в Києві

Державна регуляторна служба України може скасувати рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр ДРС.

Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер, коментуючи рішення про підвищення цін на проїзд у столичному громадському транспорті, нагадав Київському міському голові Віталію Кличку, що перед вирішенням питання підвищення вартості проїзду необхідно обов’язково отримати позицію служби.

«Якщо ДРС дійде висновку, що це підвищення є недоцільним або неадекватним, чи якщо Київрада не дослідила всі альтернативні шляхи вирішення проблеми – рішення не може бути прийнято», – заявив Кучер.

У ДРС звернули увагу, що порушення вимог регуляторного законодавства є безумовною підставою для скасування прийнятого рішення в судовому порядку, що також підтверджено численною судовою практикою.

Як повідомляв Укрінформ, влада Києва планує з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті до 20 гривень.

Київський міський голова Віталій Кличко назвав це вимушеним кроком.

Статьи по теме
У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду
У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду

Ціни на проїзд в комунальному транспорті наразі залишаються на тому ж рівні.
01.04 — 224

Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 224

Київ організував рух наземного транспорту від
Київ організував рух наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської", - Кличко

Через аварійне закриття «синьої» гілки метро на ділянці від станції метро "Теремки" до "Деміївська" оперативно організовано рух наземного транспорту. 77 автобусів та 20 тролейбусів здатні перевозити навіть більше пасажирів, ніж перевозило метро.
10.12.23 — 577