Контракти.ua

533  —  17.11.21
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцинацію при алергії, діабеті чи високому тиску
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцинацію при алергії, діабеті чи високому тиску

Сьогодні часто можна почути: «Я не можу вакцинуватись, тому що у мене діабет», «Мені не можна, у мене високий тиск», «У мене ішемічна хвороба серця». Люди відмовляються від вакцинації через наявність фонових хвороб. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, чи небезпечне в цьому випадку щеплення.

Вже дуже скоро зима, кількість простудних захворювань зростає, до того ж доводиться боротися з коронавірусом. Але коли ідеться про вакцинацію від грипу, covid-19 та інших хвороб, то лікарі останнім часом часто чують: «Я не можу робити щеплення, тому що в моєму стані мені стане ще гірше».

«Тобто якщо людина має якусь хворобу, то вона нібито дає їй можливість не робити вакцинацію? А хворіти на грип чи коронавірус можна? Хіба від них не стане ще гірше?» – навів приклад доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Багато хто з нас не замислюються над тим, в якому становищі вони знаходяться, прикриваючись дуже слабким аргументом – «Мені не можна, бо я вже хворію».

«Парадокс полягає в тому, що коли у людини є фонова хвороба, наприклад, алергія, і пацієнт захворів на тяжку форму грипу, то ця ситуація для нього набагато небезпечніша, ніж для тієї людини, яка не має фонових хвороб», – пояснив Євген Комаровський.

За словами кандидата медичних наук, наявність будь-якого фонового захворювання – це привід найперше робити щеплення. Тому що така людина хворіє набагато важче, ніж здорова.

«Наявність фонової хвороби – це не протипоказання, а пряме показання до вакцинації», – сказав Євген Комаровський в інтерв'ю каналу «Україна».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Статьи по теме
Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря
Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря

Українці можуть оформити лікарняний, не відвідуючи лікаря. Правда, це можливо, якщо захворіли на COVID-19, грип або ГРВІ.
14.01 — 414

Чи можливе повернення карантинних обмежень цієї зими
Чи можливе повернення карантинних обмежень цієї зими

На початку жовтня в Україні зросла кількість захворювань на COVID-19.
14.11.23 — 356

В МОЗ нагадали, як захисти себе від вірусних інфекцій
В МОЗ нагадали, як захисти себе від вірусних інфекцій

Попри теплу погоду, традиційний сезон застуд не оминув українців. А після настання холодів - він лише посилиться.
12.11.23 — 329