Контракти.ua

836  —  10.11.21
Баскський чизкейк за рецептом телеведучої Юлії Галушки
Баскський чизкейк за рецептом телеведучої Юлії Галушки

Ведуча вечірніх випусків новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Юлія Галушка поділилась власними секретами приготування вишуканого та ніжного десерту – баскського або, як його ще називають, спаленого чизкейку.

Для приготування десерту знадобиться:

Яйця – 5 шт

Крем-сир – 680 г (Замінити звичайним творогом – не можна. Навіть збитий зі сметаною/яйцем, як радить інтернет – не підійде. Тільки крем-сир, інакше буде сирник, а не чизкейк).

Вершки максимальної жирності – 425 г

Цукор – 155 г

Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Ванільний екстракт – 1 ст. л. (можна замінити ванільним цукром)

Лимонний сік – пару крапель

Спосіб приготування:

Змішуємо сир з крохмалем. Далі вводимо по одному яйця, цукор, вершки, ваніль та лимон. Перемішувати варто лопаткою, а не міксером, бо зайві бульбашки змінять структуру і зіпсують масу.

Рідку масу переливаємо у форму d=16 (краще роз‘ємну), вистелену пергаментом у кілька шарів. Бортик з паперу має бути вищим за бортик форми. Легенько простукуємо по боках, щоб вийшло повітря.

Ставимо у розігріту до 240 градусів духовку (якщо є 260 – ще краще). Тримаємо 25 хв. Протикати паличкою чи ще якось перевіряти готовність – не потрібно. У процесі вам може здатися, що все вже згоріло, але не панікуйте, так і задумано. Не дарма ж називається спаленим. Чорна скоринка – це фішка, а під нею буде ніжна і напіврідка серединка.

Після закінчення часу лишаємо форму у вимкненій духовці ще на 20 хв.

Далі даємо охолонути при кімнатній температурі. Але і тепер ще їсти не можна.

«На кілька годин чизкейк треба поставити у холодильник – він стабілізується, консистенція стане однорідною. І не намагайтесь, як я, спробувати раніше. Все одно справжній смак розкриється тільки після холодильника», - радить Юлія Галушка.

 

Статьи по теме
Гарбузові брауні: незвичний рецепт смачного десерту
Гарбузові брауні: незвичний рецепт смачного десерту

Гарбузові брауні – ідеальне поєднання ніжної текстури, шоколадного смаку та користі натуральних інгредієнтів.
вчера, 18:36 — 211

Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту

Цей фісташковий чизкейк вражає своєю простотою приготування та вишуканим смаком. Поєднання кремового сиру, хрусткої скоринки та ніжної горіхової нотки створює ідеальну гармонію.
15.12 — 155

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України
Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України.
14.12 — 215

Світло серед мряки  сегодня, 14:45