Контракти.ua

613  —  12.10.21
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи потрібно видаляти аденоїди
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи потрібно видаляти аденоїди

Восени батьки часто задають лікарю-педіатру таке питання: «Якщо у дитини збільшилися аденоїди, їх потрібно лікувати чи видаляти?» Кандидат медичних наук відповів у рубриці «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», що необхідно зробити.

Коли у дитини збільшуються аденоїди, батьки відразу б'ють на сполох. Вони готові робити що завгодно.

«Способи лікування аденоїдів у вигляді таблеток і прогріванняце реалізація нашого ментального принципу «треба щось робити», – сказав Євген Комаровський в програмі «Ранок з Україною». – Насправді ніяких консервативних методів лікування аденоїдів не існує. Аденоїди можна або видалити, або дати їм спокій».

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, є певні фактори навколишнього середовища, які принципово впливають на зростання аденоїдної тканини. Сухе та тепле повітря, малорухливий спосіб життя, надлишкова маса тіла, зловживання солодким.

«Вважається, що аденоїди активно ростуть в період до 6-8-річного віку. Після чого вони починають зменшуватися, – пояснив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – До підліткового віку вони практично зникають. Якщо дитина може дихати носом і добре спить, тоді на аденоїди можна не звертати уваги».

Але що потрібно неодмінно зробити, щоб уповільнити зростання аденоїдної тканини й дочекатися рятівного віку – 6-8 років? Батькам необхідно дотримуватись умов, де спить їхня дитина: чиста та прохолодна спальня, тепла піжама, температура не вище 20°C, вологість повітря 40-60%. А також важливі спорт і профілактика ГРВІ, не зловживати солодким.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Статьи по теме
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», що робити, якщо у вас погана пам'ять
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», що робити, якщо у вас погана пам'ять

Ви помітили, що у вас з'явилися проблеми з пам'яттю? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» розповів, на що необхідно звернути увагу й як дати собі раду.
23.09.21 — 570